T24: Viron ensimmäiset drive-in-tapahtumat järjestetään tänään Tallinnan laululavalla ja Viron kansallismuseon takapihalla Tartossa

Tallinnan laululavalla järjestetään tänään Viron ensimmäinen drive-in-konsertti. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron hallitus purkaa parhaillaan maan koronarajoituksia. Esimerkiksi tästä päivästä alkaen Virossa voi järjestää julkisia ulkoilmatapahtumia, kunhan niiden osallistujat pysyvät koko tapahtuman ajan omissa autoissaan.

Sekä Tallinnassa sijaitseva laululava että Tartossa sijaitseva elokuvateatteri Elektriteater ovat ilmoittaneet järjestävänsä ensimmäiset drive-in-tapahtumat heti tänä iltana.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vadim Belobrovtsevin mukaan drive-in-tapahtumista voi tulla täksi kesäksi kokonaan uusi tapahtumamuoto ja jonkinlainen pelastus tapahtumajärjestäjien taloudelle.

– Tapahtumien järjestäjät ja esiintyjät ovat olleet jo pitkään huolissaan mahdollisuuksista järjestää tapahtumia tänä kesänä. Jos drive-in-konsepti toimii hyvin, se mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen kesän aikana laululavalla, Belobrovtsev sanoo.

Ensimmäinen Tallinnan laululavalla järjestettävä drive-in-tapahtuma on suositun virolaisyhtyeen Smilersin konsertti perjantaina 15. toukokuuta. Tapahtuman järjestäjänä toimii Apollo-elokuvateatterit, jotka myivät konsertin 250 lippua loppuun neljässä tunnissa.

Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen Virossa koskaan järjestetty drive-in-konsertti.

– Konsertin yleisössä on sekä yhtyeen faneja että ihmisiä, jotka haluavat osallistua tällaiseen ainutlaatuiseen tapahtumaan, Tallinnan laululavan johtaja Urmo Saareoja sanoo.

Myös Tarton Elektriteater -elokuvateatteri aloittaa tänään drive-in-elokuvateatterin pyörittämisen Viron kansallismuseo ERM:in takana sijaitsevalla pysäköintialueella. Joka ilta on tarkoitus näyttää yksi elokuva.

Myös drive-in-tapahtumissa ihmisten pitää noudattaa tarkkoja rajoituksia ja hygieniasäädöksiä. Liput tapahtumiin myydään verkossa ja ne tarkistetaan autonikkunan läpi. Osallistujien pitää pysyä autoissa koko tapahtuman ajan, vain vessaan saa poistua. Mahdolliset tarjoilut pitää tilata puhelimen sovelluksen välityksellä ja ne tuodaan autolle. Lisäksi henkilökunnan pitää käyttää tapahtumissa suojamaskeja ja tarjolla pitää olla käsidesiä. Viron poliisi- ja rajavartiolaitos partioi tapahtumissa ja seuraa, että säädöksiä noudatetaan.

Viron hallitus on myös vahvistanut, että heinä- ja elokuussa Virossa voi järjestää enintään 1 000 ihmisen ulkoilmatapahtumia ja enintään 500 ihmisen tapahtumia sisätiloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että heinäkuusta alkaen myös elokuvateatterit ja teatterit voivat jälleen avata ovensa.

Hallituksen ilmoituksen jälkeen esimerkiksi Tallinn Music Week vahvisti vielä kertaalleen, että tapahtuma järjestetään Tallinnassa 26.-30. elokuuta. Myös Viljandi Folk Music Festivalin johtaja Ando Kiviberg on ilmoittanut, että festivaali järjestetään suunnitellusti 23.-26. heinäkuuta. Festivaalilla tullaan tekemään erikoisjärjestelyjä, joilla huolehditaan siitä, ettei konserttien osallistujamäärä nouse yli tuhanteen ihmiseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut