T24: Viron ensimmäiset drive-in-tapahtumat järjestetään tänään Tallinnan laululavalla ja Viron kansallismuseon takapihalla Tartossa

Tallinnan laululavalla järjestetään tänään Viron ensimmäinen drive-in-konsertti. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron hallitus purkaa parhaillaan maan koronarajoituksia. Esimerkiksi tästä päivästä alkaen Virossa voi järjestää julkisia ulkoilmatapahtumia, kunhan niiden osallistujat pysyvät koko tapahtuman ajan omissa autoissaan.

Sekä Tallinnassa sijaitseva laululava että Tartossa sijaitseva elokuvateatteri Elektriteater ovat ilmoittaneet järjestävänsä ensimmäiset drive-in-tapahtumat heti tänä iltana.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vadim Belobrovtsevin mukaan drive-in-tapahtumista voi tulla täksi kesäksi kokonaan uusi tapahtumamuoto ja jonkinlainen pelastus tapahtumajärjestäjien taloudelle.

– Tapahtumien järjestäjät ja esiintyjät ovat olleet jo pitkään huolissaan mahdollisuuksista järjestää tapahtumia tänä kesänä. Jos drive-in-konsepti toimii hyvin, se mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen kesän aikana laululavalla, Belobrovtsev sanoo.

Ensimmäinen Tallinnan laululavalla järjestettävä drive-in-tapahtuma on suositun virolaisyhtyeen Smilersin konsertti perjantaina 15. toukokuuta. Tapahtuman järjestäjänä toimii Apollo-elokuvateatterit, jotka myivät konsertin 250 lippua loppuun neljässä tunnissa.

Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen Virossa koskaan järjestetty drive-in-konsertti.

– Konsertin yleisössä on sekä yhtyeen faneja että ihmisiä, jotka haluavat osallistua tällaiseen ainutlaatuiseen tapahtumaan, Tallinnan laululavan johtaja Urmo Saareoja sanoo.

Myös Tarton Elektriteater -elokuvateatteri aloittaa tänään drive-in-elokuvateatterin pyörittämisen Viron kansallismuseo ERM:in takana sijaitsevalla pysäköintialueella. Joka ilta on tarkoitus näyttää yksi elokuva.

Myös drive-in-tapahtumissa ihmisten pitää noudattaa tarkkoja rajoituksia ja hygieniasäädöksiä. Liput tapahtumiin myydään verkossa ja ne tarkistetaan autonikkunan läpi. Osallistujien pitää pysyä autoissa koko tapahtuman ajan, vain vessaan saa poistua. Mahdolliset tarjoilut pitää tilata puhelimen sovelluksen välityksellä ja ne tuodaan autolle. Lisäksi henkilökunnan pitää käyttää tapahtumissa suojamaskeja ja tarjolla pitää olla käsidesiä. Viron poliisi- ja rajavartiolaitos partioi tapahtumissa ja seuraa, että säädöksiä noudatetaan.

Viron hallitus on myös vahvistanut, että heinä- ja elokuussa Virossa voi järjestää enintään 1 000 ihmisen ulkoilmatapahtumia ja enintään 500 ihmisen tapahtumia sisätiloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että heinäkuusta alkaen myös elokuvateatterit ja teatterit voivat jälleen avata ovensa.

Hallituksen ilmoituksen jälkeen esimerkiksi Tallinn Music Week vahvisti vielä kertaalleen, että tapahtuma järjestetään Tallinnassa 26.-30. elokuuta. Myös Viljandi Folk Music Festivalin johtaja Ando Kiviberg on ilmoittanut, että festivaali järjestetään suunnitellusti 23.-26. heinäkuuta. Festivaalilla tullaan tekemään erikoisjärjestelyjä, joilla huolehditaan siitä, ettei konserttien osallistujamäärä nouse yli tuhanteen ihmiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 2. Päiväkoti ja leikkipuisto samoihin evakkotiloihin Malmilla – Muista tämä tärkeä asia
 3. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 4. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 5. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 6. Saunabuumi jatkuu kuumana: Helsinkiin aiotaan perustaa lisää uusia yleisiä saunoja –  "Rauhoittuminen meren rannalla kiehtoo kaupunkilaisia"
 7. Uusi leikkipuistorakennus Trumpettipuistoon
 8. Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön
 9. Kaupunkitansseissa laitetaan jalalla koreasti – Puisto muuttuu tanssilattiaksi Malmilla
 10. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 11. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 12. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 13. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 14. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 15. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 2. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 6. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 7. P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua
 8. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 9. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 10. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 11. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 12. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 13. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 14. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 15. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.