T24 | Virossa siirryttiin viime yönä poikkeustilasta terveysuhkaan perustuvaan hätätilanteeseen – Monet rajoitukset jatkuvat

Viron hallituksen päätöksellä 12. maaliskuuta alkanut poikkeustila päättyi Virossa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että maanantaiaamuna olisi palattu normaaliin arkeen. Nyt Virossa on voimassa terveysuhkaan perustuva hätätilanne, jonka nojalla monet rajoitukset jatkuvat. Samaan aikaan koronarajoituksia puretaan asteittain.

Viron pääministeri Jüri Ratas kiitteli virolaisia järkevästä ja vastuullisesta toiminnasta, jonka ansiosta poikkeustila voitiin lopettaa.

– Yhteisten ponnistelujemme ansiosta voimme nyt palata normaalimpaan elämäntapaan. Meidän on kuitenkin pysyttävä valppaina, jotta emme menetä viruksen hallintaa. Sen takia useita rajoituksia on vielä voimassa, vaikka poikkeustila on ohi, Jüri Ratas sanoi.

Ohessa pääkohdat Virossa vielä voimassa olevista koronarajoituksista:

Virossa on edelleen noudatettava sisä- ja ulkotiloissa 2+2-sääntöä eli enintään kaksi ihmistä voi olla yhdessä, pois lukien perheet, ja heidän pitää huolehtia vähintään kahden metrin turvavälistä muihin ihmisiin.

Vain drive-in-tapahtumat, jossa osallistujat ovat koko tapahtuman ajan autoissa, ovat Virossa sallittuja heinäkuun ensimmäiseen päivään sakka, muita yleisötilaisuuksia ei saa järjestää. Kokoontumisten henkilömäärärajoitus on toukokuun loppuun saakka enintään 10 henkilöä ja kesäkuussa enintään 50 henkilöä.

1.7. alkaen ovensa voivat avata elokuvateatterit, teatterit, konserttisalit ja muut tapahtumatilat. Silloin sisätiloissa voi järjestää enintään 500 henkilön tapahtumia ja ulkoilmatapahtumien osallistujamäärä saa olla enintään 1 000 ihmistä.

Ravintolat saavat olla avoinna ja myydä alkoholia ainoastaan klo 10.00-22.00 välisenä aikana. Yökerhot ja kasinot pysyvät Virossa vielä suljettuna. Rajoitukset ovat voimassa 1.7.2020 saakka.

Kylpylät, saunat, vesipuistot ja vapaa-ajan keskukset, kuten keilahallit, saavat avata ovensa 1. kesäkuuta. Niissä pitää kuitenkin noudattaa 2+2-sääntöä ja asiakasmäärä saa olla enintään 50 prosenttia maksimimäärästä.

Jumalanpalveluksia voi järjestää, kunhan siellä noudatetaan 2+2-sääntöä. Museot ja näyttelyt voivat avata ovensa, mutta vierailijaryhmän koko saa olla enintään 10 henkilöä. Lisäksi pitää noudattaa 2+2-sääntöä.

Urheilutapahtumia voi järjestää 1. kesäkuuta alkaen siten, että osallistujia on ulkoilmatapahtumassa enintään 100 henkilöä. Sisätiloissa osallistujia saa olla enintään 10 ja tilojen täyttöasteen pitää olla enintään 50 prosenttia.

Kauppakeskuksissa, myymälöissä ja palvelupisteissä omistajan pitää huolehtia siitä, että tiloissa noudatetaan 2+2-sääntöä ja tarjota sekä henkilöstön että asiakkaiden käyttöön käsidesiä.

Etusivulla nyt

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut