T24: Viron ensimmäiset Burger King -ravintolat avaavat ovensa keskiviikkona – Hinnat ovat hiukan edullisemmat kuin Suomessa

Tallink-konserni avaa Viron ensimmäiset Burger King -ravintolat huomenna keskiviikkona, 20. toukokuuta.

Yksi uusista Burger King -ravintoloista avautuu Balti Jaam -aseman historialliseen odotuspaviljonkiin. Raul Mee

Thea Ekholm

Uudet hampurilaisravintolat sijaitsevat Ülemisten- ja Rocca al Maren ostoskeskuksissa ja Tallinnan Balti Jaam -juna-aseman historiallisessa odotuspaviljongissa.

Tallink-konserni hankki Burger King -ravintoloiden franchising-oikeudet Baltian maihin syyskuussa 2019 ja on ilmoittanut avaavansa yli 50 hampurilaisravintolaa Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Tallinkin mukaan Baltian maiden ensimmäiset Burger King -ravintolat sijoitetaan paikkoihin, joissa on jo olemassa vahva infrastruktuuri ja mahdollisimman paljon potentiaalisia asiakkaita. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi ostoskeskukset.

Samaan aikaan Burger Kingin kanssa Balti Jaam -aseman historiallisessa odotuspaviljongissa avautuu täysin uudenlainen Tallink Ekspress -myymälä, josta työmatkalaiset ja junamatkailijat voivat ostaa nopeasti monenlaista syötävää. Tallink Ekspress on myös verkkokauppa, josta voi tilata elintarvikkeita, alkoholijuomia, makeisia ja kodintuotteita kotiinkuljetuksella Tallinnaan ja sen lähiympäristöön.

Balti Jaam -aseman odotuspaviljongilla on takanaan mielenkiintoinen historia. Se valmistui 1960-luvun alussa ja sen betoninen kaarikupoli oli neuvostoaikana yksi Tallinnan arkkitehtonisista nähtävyyksistä. 1990-luvulla rakennus palveli lipputoimistona ja vuodesta 1997 lähtien se on ollut myös arkkitehtoninen suojelukohde. Vuonna 2016 valoisa ja suurilla ikkunoilla varustettu odotuspaviljonki remontoitiin tapahtumatilaksi ja juhlapaikaksi.

Balti Jaam -aseman historiallinen odotuspaviljonki on myös arkkitehtoninen suojelukohde. Raul Mee

– Tallinnan neljäs Burger King -ravintola avautuu kesäkuun loppupuolella Lasnamäe Centrum -ostoskeskukseen. Uusien ravintoloiden avaamisen myötä luomme myös yli 80 uutta työpaikkaa, Tallink-konsernin maatoimintojen johtaja Katre Kõvask kertoo.

Koronakriisin takia uusissa Burger King -ravintoloissa on kiinnitetty erityistä huomiota hygieniaan ja työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuteen. Ravintoloissa on toistaiseksi normaalia vähemmän asiakaspaikkoja käytössä ja niiden tuotteita voi tilata kotiinkuljetuksella Bolt- ja Wolt-sovellusten välityksellä.

Hintatasoltaan Burger King on Virossa hiukan edullisempi kuin Suomessa. Virossa Whopper-ateria maksaa 7,75 euroa ja Tupla Whopper -ateria 8,75 euroa. Suomessa tuotteiden hinnat ovat 8,45 euroa ja 9,45 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 2. Päiväkoti ja leikkipuisto samoihin evakkotiloihin Malmilla – Muista tämä tärkeä asia
 3. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 4. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 5. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 6. Saunabuumi jatkuu kuumana: Helsinkiin aiotaan perustaa lisää uusia yleisiä saunoja –  "Rauhoittuminen meren rannalla kiehtoo kaupunkilaisia"
 7. Uusi leikkipuistorakennus Trumpettipuistoon
 8. Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön
 9. Kaupunkitansseissa laitetaan jalalla koreasti – Puisto muuttuu tanssilattiaksi Malmilla
 10. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 11. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 12. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 13. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 14. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 15. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 2. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 6. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 7. P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua
 8. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 9. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 10. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 11. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 12. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 13. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 14. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 15. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.