T24: Koronarajoitusten höllentäminen ei auttanut – Moni kesätapahtuma on jouduttu perumaan Virossa

Thea Ekholm

Viron hallituksen viimeisimmän, toukokuussa tehdyn päätöksen mukaan maassa saa heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen järjestää sisätiloissa enintään 500 henkilön tapahtumia ja maksimissaan 1 000 henkilön ulkoilmatapahtumia.

Rajoitusten höllentämisestä huolimatta moni kesätapahtuma on jouduttu perumaan, sillä erilaisten turvallisuusmääräysten ja säädösten toteuttaminen on tapahtumajärjestäjille haastavaa.

Virossa kaikissa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa on heinäkuussakin noudatettava 2+2-sääntöä eli samassa seurueessa voi olla enintään kaksi ihmistä ja muihin ihmisiin on pidettä vähintään kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

Viime viikolla tapahtuman perumisesta ilmoitti Viljandi Folk, jonka johtaja Ando Kiviberg kertoi lehdistötiedotteessa, että erilaisia ratkaisuja festivaalin järjestämiseksi koitettiin löytää, mutta siinä ei valitettavasti onnistuttu.

Perinteisen festivaalin sijaan Viljandissa järjestetään kaksi konserttipäivää 24. ja 25. heinäkuuta. Molempiin konsertteihin voi osallistua 1 000 ihmistä ja niissä on sama ohjelma. Seuraavan kerran Viljandi Folk järjestetään perinteisessä muodossa 22.-25.7.2021. Vuodelle 2020 ostetut festivaalipassit ovat voimassa myös vuoden 2021 tapahtumassa.

Muita peruttuja tapahtumia ovat muun muassa Rammsteinin konsertti Tallinnan laululavalla, Haapsalussa järjestettävä Augustibluus, suosittu juhannustapahtuma Pühajärve Jaanituli sekä Tallinnassa, Piritan luostarin raunioilla järjestettävä Birgitta-festivaali.

Lisäksi on peruttu Tallinnan Vanhankaupungin päivät, Tallinnan keskiaikapäivät, Tallinnan meripäivät, Pärnun Hansapäivät, Saarenmaan oopperajuhlat ja Hiiu Folk.

Syksylle siirrettyjä tapahtumia ovat Tallinn Music Week, joka järjestetään elokuun lopussa ja Jazzkaar-festivaali, joka siirrettiin huhtikuulta lokakuulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.