T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia

Mittava remontti sulkee Tallinnan keskustassa sijaitsevan Tallink City -hotellin syyskuussa. Uudistunut hotelli avautuu kesäkuussa 2021. Tallink

Thea Ekholm

Tallink-konserni on ilmoittanut aloittavansa Tallinnan keskustassa sijaitsevassa Tallink City Hotellissa syyskuussa mittavat kunnostustyöt, joiden aikana kaikki hotellihuoneet ja hotellin julkiset tilat uudistetaan kokonaan.

Remontti valmistuu näillä näkymin ensi vuoden toukokuun lopulla ja hotellin avataan uudestaan kesäkuussa 2021.

Tällä hetkellä Tallink City Hotelli on suljettuna koronaviruksen aiheuttaman matkailijakadon takia. Päätös hotellin uudelleen avaamisesta tehdään heti, kun matkustusrajoitukset Viron naapurimaihin poistetaan ja maassa vierailevien turistien määrä alkaa kasvaa.

Muuttuneen matkustustilanteen, huomattavasti vähentyneen matkailijamäärän ja hotellissa alkavan mittavan remontin takia Tallink Hotels on joutunut aloittamaan uuden irtisanomisprosessin virolaisen henkilöstön keskuudessa. Irtisanomistarve on nyt 60 henkilöä.

– Tallink City Hotelli on odottanut uudistamista jo jonkin aikaa. Koronaviruksen aiheuttama muutos matkailuun antoi meille mahdollisuuden tehdä remontti nyt niin, että hotelli on valmis ensi vuoden huippusesonkiin, Tallink Hotelsien johtokunnan jäsen Ave Svarts kertoo.

Vaikka Viro on avannut rajansa jo monen Schengen-maan kansalaisille, vie vielä pitkää ennen kuin hotellien varauskirjat täyttyvät.

Huhtikuussa Tallink Hotels irtisanoi 130 työntekijää Latvian ja Viron hotelleistaan.

– Tämän takia joudumme tekemään vaikean päätöksen ja luopumaan osasta työntekijöistämme. Tällaisten päätösten tekeminen ei koskaan ole helppoa, mutta ne ovat välttämättömiä liiketoiminnan tulevaisuuden kannalta, Svarts lisää.

Tällä hetkellä Tallinkin hotelleista ovat avoinna ainoastaan Tallink Hotels Riiga ja Tallink Express Hotel Tallinnan matkustajasataman naapurissa. Tallink Spa & Conference -hotelli on tarkoitus avata kesäkuun puolivälissä.

Lisäksi Tallink-konserni on ilmoittanut torstaina irtisanomisprosessin aloittamisesta Viron lipun alla operoivien laivojen työntekijöille. Neuvottelujen piiriin kuuluu 190 työntekijää, jotka ovat pääasiassa laivojen matkustajapalveluhenkilökuntaa.

Tähän mennessä Tallink on käynnistänyt vastaavat toimenpiteet Latviassa ja Ruotsissa, joissa irtisanomisprosessien piiriin kuuluu jopa 800 työntekijää. Myös Latviassa ja Ruotsissa irtisanomiset koskevat pääasiassa laivojen matkustajapalveluhenkilökuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 11. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.