T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia

Mittava remontti sulkee Tallinnan keskustassa sijaitsevan Tallink City -hotellin syyskuussa. Uudistunut hotelli avautuu kesäkuussa 2021. Tallink

Thea Ekholm

Tallink-konserni on ilmoittanut aloittavansa Tallinnan keskustassa sijaitsevassa Tallink City Hotellissa syyskuussa mittavat kunnostustyöt, joiden aikana kaikki hotellihuoneet ja hotellin julkiset tilat uudistetaan kokonaan.

Remontti valmistuu näillä näkymin ensi vuoden toukokuun lopulla ja hotellin avataan uudestaan kesäkuussa 2021.

Tällä hetkellä Tallink City Hotelli on suljettuna koronaviruksen aiheuttaman matkailijakadon takia. Päätös hotellin uudelleen avaamisesta tehdään heti, kun matkustusrajoitukset Viron naapurimaihin poistetaan ja maassa vierailevien turistien määrä alkaa kasvaa.

Muuttuneen matkustustilanteen, huomattavasti vähentyneen matkailijamäärän ja hotellissa alkavan mittavan remontin takia Tallink Hotels on joutunut aloittamaan uuden irtisanomisprosessin virolaisen henkilöstön keskuudessa. Irtisanomistarve on nyt 60 henkilöä.

– Tallink City Hotelli on odottanut uudistamista jo jonkin aikaa. Koronaviruksen aiheuttama muutos matkailuun antoi meille mahdollisuuden tehdä remontti nyt niin, että hotelli on valmis ensi vuoden huippusesonkiin, Tallink Hotelsien johtokunnan jäsen Ave Svarts kertoo.

Vaikka Viro on avannut rajansa jo monen Schengen-maan kansalaisille, vie vielä pitkää ennen kuin hotellien varauskirjat täyttyvät.

Huhtikuussa Tallink Hotels irtisanoi 130 työntekijää Latvian ja Viron hotelleistaan.

– Tämän takia joudumme tekemään vaikean päätöksen ja luopumaan osasta työntekijöistämme. Tällaisten päätösten tekeminen ei koskaan ole helppoa, mutta ne ovat välttämättömiä liiketoiminnan tulevaisuuden kannalta, Svarts lisää.

Tällä hetkellä Tallinkin hotelleista ovat avoinna ainoastaan Tallink Hotels Riiga ja Tallink Express Hotel Tallinnan matkustajasataman naapurissa. Tallink Spa & Conference -hotelli on tarkoitus avata kesäkuun puolivälissä.

Lisäksi Tallink-konserni on ilmoittanut torstaina irtisanomisprosessin aloittamisesta Viron lipun alla operoivien laivojen työntekijöille. Neuvottelujen piiriin kuuluu 190 työntekijää, jotka ovat pääasiassa laivojen matkustajapalveluhenkilökuntaa.

Tähän mennessä Tallink on käynnistänyt vastaavat toimenpiteet Latviassa ja Ruotsissa, joissa irtisanomisprosessien piiriin kuuluu jopa 800 työntekijää. Myös Latviassa ja Ruotsissa irtisanomiset koskevat pääasiassa laivojen matkustajapalveluhenkilökuntaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut