T24: Tallinnassa tapahtuu monenlaista koronakesästä huolimatta – Tässä ovat kaupungin huipputapahtumat

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia moni Tallinnan kesään jo vuosia kuulunut kesätapahtuma jouduttiin peruuttamaan.

Tallinnan kaupunki päätti huhtikuun lopulla perua kaikki Viron pääkaupunkiin suunnitellut suuret yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti. Tämä tarkoitti sitä, että esimerkiksi Tallinna-päivä, Vanhankaupungin päivät ja Tallinnan meripäivät peruttiin tältä kesältä. Myös monet kansainväliset konsertit jouduttiin perumaan tai niiden ajankohtaa myöhennettiin. Näin kävi esimerkiksi Rammsteinin konsertille, joka siirtyi vuodella eteenpäin heinäkuuhun 2021.

– Ensin monet tapahtumat jouduttiin peruuttamaan, mutta onneksi koronavirustilanne on nyt parantunut sen verran, että monia tapahtumia voidaan järjestää jo heinäkuussa tai sitten myöhemmin syksyllä, Tallinnan matkailutoimiston Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja kertoo.

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen Virossa saa järjestään ulkona enintään 1 000 hengen tapahtumia ja sisätiloissa enintään 500 hengen tapahtumia. Lisäksi kaikissa tapahtumissa on heinäkuussakin noudatettava 2+2-sääntöä eli samassa seurueessa voi olla enintään kaksi ihmistä ja muihin ihmisiin on pidettä vähintään kahden metrin turvaväli. Sääntö ei koske perheitä.

Rajoitusten höllentämisestä huolimatta moni kesätapahtuma jouduttiin perumaan, sillä erilaisten turvallisuusmääräysten ja säädösten toteuttaminen on tapahtumajärjestäjille haastavaa. Peruutettuja tapahtumia ovat muun muassa Viljandi Folk, Pärnun Hansapäivät, Saarenmaan oopperajuhlat, Hiiu Folk ja Tallinnassa Piritan luostarin raunioilla järjestettävä Birgitta-festivaali.

– Tallinnassa on tänä kesänä paljon uutta nähtävää monelle suomalaiselle, sillä viime vuonna kaupungissa avautui monta uutta nähtävyyttä. Suosittelen piipahtamaan uudella Noblessnerin alueella, jossa on monia viihtyisiä ravintoloita tai kävelemään uutta Reidi-tietä pitkin matkustajasatamasta Piritan rantatielle ja Maarjamäen linnaan, Mall Oja vinkkaa.

Moni Tallinnan museoista on jatkanut keväällä avautuneiden näyttelyiden aukioloaikaa. Esimerkiksi tässä kuussa yksivuotissynttäreitään viettävässä valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa Tom of Finlandin näyttely on avoinna 19. heinäkuuta saakka.

– Monta tapahtumaa on myös siirretty järjestettäväksi myöhemmin kesällä tai syksyllä. Esimerkiksi Tallinnan keskiaikapäivät järjestetään 15.-16. heinäkuuta ja Tallinn Music Week elokuun lopulla. Telliskiven ulkokirpputori on jo kesäkuusta alkaen avoinna joka lauantai, Mall Oja lisää.

Tässä ovat Tallinnan kesän ja syksyn 2020 huipputapahtumat

Heinäkuu

Tallinn Open House 11.-12.7.

Tallinnan keskiaikapäivät 15.-16.7.

Elokuu

Tallinn Cocktail Week 22.-29.8.

Tallinn Music Week 26.-30.8.

Tallinn Food Truck Festival 28.8.

Syyskuu

Arvo Pärt -päivät 2.9. ja 4.9.

Ironman Tallinn 5.9.

Tallinn Coffee Festival 5.-6.9.

Valo kulkee Kadriorgissa -festivaali 16.-19.9.

Lokakuu

Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu 15.-16.10.

Jazzkaar-festivaali 9.-14.10.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut