T24: Tallinnassa avautuu kaksi uutta Prismaa vuonna 2021

Tallinnan matkustajasataman kupeeseen rakentuvassa Porto Franco -keskuksessa avautuu Prisma syksyllä 2021. Porto Franco

Thea Ekholm

Prisma Peremarket on tiedottanut avaavansa uuden Prisman Tallinnan suurimpaan kaupunginosaan Lasnamäelle.

Uusi myymälä avautuu osoitteessa Linnamäe tee 95 rakenteilla olevaan noin 6 000 neliömetrin kokoiseen liikerakennukseen, jonka ankkurivuokralainen Prisma Peremarket on.

– Meillä on jo Lasnamäellä iso hypermarketti. Tämä uusi Prisma on kooltaan noin 4 000 neliömetriä eli se on iso supermarket, S-ryhmä Viron marketkaupan johtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Prisman lisäksi syksyllä 2021 avautuvaan liikekeskukseen on tulossa ainakin apteekki ja ravintola ja rakennuksen toiseen kerrokseen on tarkoitus rakentaa toimistotiloja.

Lue myös: S-ryhmä tavoittelee voimakasta kasvua Viron marketkaupassa

Keskuksen rakennustöistä vastaavat Hammerhead OÜ ja Eventus Ehitus OÜ ja investoinnin kokonaismäärä on lähes 7,7 miljoonaa euroa.

Asiakkaita uuteen liikekeskukseen uskotaan riittävän, sillä Lasnamäen takana oleva alue on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti.

– Siellä on Priisle Äripark, jossa on sekä kaupallisia että varastotiloja sekä useita uusia kerrostaloja ja niitä rakennetaan myös lisää, mikä osoittaa alueen suosion uutena asuinalueena, Hammerhead OÜ: n hallituksen puheenjohtaja Allan Kool sanoo.

Koronaviruksen aiheuttamasta talouden taantumasta huolimatta S-ryhmä uskaltaa tehdä mittavia investointeja Viron pt-kaupan markkinoille.

– S-ryhmän vahvuus on se, että se on monialayritys. Vaikka koronalla on ollut vakavia vaikutuksia hotelli- ja ravintolatoimeemme, olemme kuitenkin vahvoja elintarvikekaupassa ja pystymme investoimaan ja toimimaan tällaisessakin tilanteessa, Alarotu toteaa.

Tallinna saa myös toisen uuden Prisman, kun matkustajasataman kupeeseen rakentuva Porto Franco -keskus vihdoin avautuu vuonna 2021.

– Porto Francon aikataulu on tainnut matkan varrella muuttua useamman kerran. Meidän tarkoituksemme on avata siellä iso supermarket-kokoluokan Prisma syksyllä 2021, Alarotu lisää.

Uuden laajentumisstrategiansa mukaisesti S-ryhmä on kiinnostunut rakentamaan uusia Prismoja muuallekin kuin Tallinnan alueelle. Lisäksi jo olemassa olevista Prisma-hypermarketeista haetaan kasvua. Esimerkiksi Rocca al Maren Prismaa laajennettiin viime vuoden puolella niin, että se on nyt yli 12 000 neliömetrin myynti-pinta-alallaan Viron suurin hypermarket.

– Se on tietenkin myymäläkohtaista, mitä voimme missäkin tehdä. Joissain myymälöissä lisää myyntipinta-alaa on mahdollista saada varastotiloista, joissain se vaatii keskusteluja kauppakeskuksen ja vuokranantajan kanssa. Rocca al Maresta saamamme kokemukset ovat hyviä. Isot hypermarketit, halvat hinnat ja laaja valikoima ovat Prisman vahvuuksia Virossa, Ilkka Alarotu sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 11. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.