T24 | Tallinnassa avautuu kaksi uutta Prismaa vuonna 2021

Prisma Peremarket on tiedottanut avaavansa uuden Prisman Tallinnan suurimpaan kaupunginosaan Lasnamäelle.

Uusi myymälä avautuu osoitteessa Linnamäe tee 95 rakenteilla olevaan noin 6 000 neliömetrin kokoiseen liikerakennukseen, jonka ankkurivuokralainen Prisma Peremarket on.

– Meillä on jo Lasnamäellä iso hypermarketti. Tämä uusi Prisma on kooltaan noin 4 000 neliömetriä eli se on iso supermarket, S-ryhmä Viron marketkaupan johtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Prisman lisäksi syksyllä 2021 avautuvaan liikekeskukseen on tulossa ainakin apteekki ja ravintola ja rakennuksen toiseen kerrokseen on tarkoitus rakentaa toimistotiloja.

Lue myös: S-ryhmä tavoittelee voimakasta kasvua Viron marketkaupassa

Keskuksen rakennustöistä vastaavat Hammerhead OÜ ja Eventus Ehitus OÜ ja investoinnin kokonaismäärä on lähes 7,7 miljoonaa euroa.

Asiakkaita uuteen liikekeskukseen uskotaan riittävän, sillä Lasnamäen takana oleva alue on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti.

– Siellä on Priisle Äripark, jossa on sekä kaupallisia että varastotiloja sekä useita uusia kerrostaloja ja niitä rakennetaan myös lisää, mikä osoittaa alueen suosion uutena asuinalueena, Hammerhead OÜ: n hallituksen puheenjohtaja Allan Kool sanoo.

Koronaviruksen aiheuttamasta talouden taantumasta huolimatta S-ryhmä uskaltaa tehdä mittavia investointeja Viron pt-kaupan markkinoille.

– S-ryhmän vahvuus on se, että se on monialayritys. Vaikka koronalla on ollut vakavia vaikutuksia hotelli- ja ravintolatoimeemme, olemme kuitenkin vahvoja elintarvikekaupassa ja pystymme investoimaan ja toimimaan tällaisessakin tilanteessa, Alarotu toteaa.

Tallinna saa myös toisen uuden Prisman, kun matkustajasataman kupeeseen rakentuva Porto Franco -keskus vihdoin avautuu vuonna 2021.

– Porto Francon aikataulu on tainnut matkan varrella muuttua useamman kerran. Meidän tarkoituksemme on avata siellä iso supermarket-kokoluokan Prisma syksyllä 2021, Alarotu lisää.

Uuden laajentumisstrategiansa mukaisesti S-ryhmä on kiinnostunut rakentamaan uusia Prismoja muuallekin kuin Tallinnan alueelle. Lisäksi jo olemassa olevista Prisma-hypermarketeista haetaan kasvua. Esimerkiksi Rocca al Maren Prismaa laajennettiin viime vuoden puolella niin, että se on nyt yli 12 000 neliömetrin myynti-pinta-alallaan Viron suurin hypermarket.

– Se on tietenkin myymäläkohtaista, mitä voimme missäkin tehdä. Joissain myymälöissä lisää myyntipinta-alaa on mahdollista saada varastotiloista, joissain se vaatii keskusteluja kauppakeskuksen ja vuokranantajan kanssa. Rocca al Maresta saamamme kokemukset ovat hyviä. Isot hypermarketit, halvat hinnat ja laaja valikoima ovat Prisman vahvuuksia Virossa, Ilkka Alarotu sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut