Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Suunnitteletko matkaa Tallinnaan – Tässä ovat kaupungin erikoisimmat hotellit

Kesäkuusta lähtien Tallinnassa on voinut yöpyä konttihotellissa, kun Hektor Container Hotel avasi ovensa. Oikeastaan kyse on jo hotellin toisista avajaisista, sillä se ehti avata ovensa ensimmäisen kerran jo helmikuussa. Koronaviruksen takia hotelli on kuitenkin ollut suljettuna maaliskuun alusta kesäkuun puoliväliin saakka.

Keskellä Telliskiveä ja aivan Balti Jaam -torin naapurissa sijaitsevassa konttihotellissa on 84 vanhaan merikonttiin rakennettua huonetta. Merikontit on koottu kahteen kerrokseen historiallisen veturivarikon sisään. Tsaarinaikainen rakennus on säilytetty monin tavoin entisellään, mutta sen sisälle on rakennettu nykyaikaiset mukavuuden hotellivieraille. Luonnonvaloa tuovat isot kaari-ikkunat ja viherkasveilla ja ruohomatoilla tiloihin on luotu puistomaista tunnelmaa.

– Hotelli on rakennettu vanhoista 20 jalan kokoisista konteista, joita on aikaisemmin käytetty erilaisten tavaroiden kuljettamiseen. Merikontteja on viime vuosina käytetty monenlaiseen rakentamiseen, mutta meidän kaltaistamme konttihotellia, jossa kontit on kasattu historiallisen rakennuksen sisään ei tietääksemme ole toista maailmassa, Hektor Container Hotellin markkinoinnista vastaava Margit Jõerand kertoo.

Kaikki hotellihuoneet ovat saman kokoisia eli noin 14 neliömetriä. Niissä on parisänky, jonka alle on upotettu laatikot matkalaukkuja varten, oma vessa ja suihku, nojatuoli sekä pieni työpiste. Kaikissa konteissa on myös ikkuna.

– Kahden erillisen sängyn mahduttaminen tuohon tilaa ei onnistunut, joten ajattelimme että jos ihmiset voivat jakaa kylpyhuoneen, he voivat jakaa myös sängyn, Margit naurahtaa.

Hotellivieraiden käytössä on viihtyisä vastaanottoaula, jossa on kahvila ja viinibaari sekä co working -tila ja keittiö, jossa voi vaikka kokkailla illallista Balti Jaam -torilta hankituista raaka-aineista.

Hotellissa on panostettu monin tavoin vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Kaikki roskat lajitellaan, hotellilla on käytössä oma komposti ja huoneiden sängyissä nukutaan Ecolabel ja Öko-tex -sertifioiduissa vuodevaatteissa.

– Meillä useamman päivän majoittuvia vieraita emme häiritse päivittäin siivouksella, eikä se myöskään sisälly huoneen hintaan. Tarvittaessa teemme perusteellisen siivouksen, josta laskutamme 15 euroa, Margit kertoo.