T24 | Suunnitteletko matkaa Tallinnaan – Tässä ovat kaupungin erikoisimmat hotellit

Kesäkuusta lähtien Tallinnassa on voinut yöpyä konttihotellissa, kun Hektor Container Hotel avasi ovensa. Oikeastaan kyse on jo hotellin toisista avajaisista, sillä se ehti avata ovensa ensimmäisen kerran jo helmikuussa. Koronaviruksen takia hotelli on kuitenkin ollut suljettuna maaliskuun alusta kesäkuun puoliväliin saakka.

Keskellä Telliskiveä ja aivan Balti Jaam -torin naapurissa sijaitsevassa konttihotellissa on 84 vanhaan merikonttiin rakennettua huonetta. Merikontit on koottu kahteen kerrokseen historiallisen veturivarikon sisään. Tsaarinaikainen rakennus on säilytetty monin tavoin entisellään, mutta sen sisälle on rakennettu nykyaikaiset mukavuuden hotellivieraille. Luonnonvaloa tuovat isot kaari-ikkunat ja viherkasveilla ja ruohomatoilla tiloihin on luotu puistomaista tunnelmaa.

– Hotelli on rakennettu vanhoista 20 jalan kokoisista konteista, joita on aikaisemmin käytetty erilaisten tavaroiden kuljettamiseen. Merikontteja on viime vuosina käytetty monenlaiseen rakentamiseen, mutta meidän kaltaistamme konttihotellia, jossa kontit on kasattu historiallisen rakennuksen sisään ei tietääksemme ole toista maailmassa, Hektor Container Hotellin markkinoinnista vastaava Margit Jõerand kertoo.

Kaikki hotellihuoneet ovat saman kokoisia eli noin 14 neliömetriä. Niissä on parisänky, jonka alle on upotettu laatikot matkalaukkuja varten, oma vessa ja suihku, nojatuoli sekä pieni työpiste. Kaikissa konteissa on myös ikkuna.

– Kahden erillisen sängyn mahduttaminen tuohon tilaa ei onnistunut, joten ajattelimme että jos ihmiset voivat jakaa kylpyhuoneen, he voivat jakaa myös sängyn, Margit naurahtaa.

Hotellivieraiden käytössä on viihtyisä vastaanottoaula, jossa on kahvila ja viinibaari sekä co working -tila ja keittiö, jossa voi vaikka kokkailla illallista Balti Jaam -torilta hankituista raaka-aineista.

Hotellissa on panostettu monin tavoin vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Kaikki roskat lajitellaan, hotellilla on käytössä oma komposti ja huoneiden sängyissä nukutaan Ecolabel ja Öko-tex -sertifioiduissa vuodevaatteissa.

– Meillä useamman päivän majoittuvia vieraita emme häiritse päivittäin siivouksella, eikä se myöskään sisälly huoneen hintaan. Tarvittaessa teemme perusteellisen siivouksen, josta laskutamme 15 euroa, Margit kertoo.

Tässä ovat Tallinnan erikoisimmat hotellit

Tallinnan kapselihostelli

Alkuvuodesta 2020 Tallinnassa avautui Baltian maiden ja todennäköisesti koko Skandinavian ensimmäinen kapselihostelli. Se sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Pärnu maanteen varressa, hyvien liikenneyhteyksien päässä. Hostellissa on 46 kapselia, jotka on tarkoitettu yhdelle henkilölle. Tilavaan kapseliin mahtuu kuitenkin vaivatta kaksikin ihmistä nukkumaan.

Koko hostelli on automatisoitu ja toimii itsepalveluperiaatteella. Apua saa tarvittaessa 24/7 avoinna olevasta puhelinpalvelusta. Naisille on kapselihostellissa varattu oma huone, jossa on 8 kapselia. Muut huoneet ovat unisex-käytössä.

Hektor Container Hotel

Telliskivessä sijaitsee Viron ensimmäinen konttihotelli Hektor Container Hotel. Sen taustalla on sama yritys, jolla on Tartossa designhostelli Hektor. Molempia paikkona yhdistää tyylikäs design ja erikoinen arkkitehtuuri. Euroopankin mittakaavassa erikoisen hotellin huoneet on rakennettu käytöstä poistettuihin merikontteihin. Hotellissa on 84 huonetta. Valittavana on myös esteetön huone pyörätuolilla liikkuville.

Citybox Tallinn

Kesän 2020 aikana Tallinnan matkustajasataman kupeeseen rakentuvan Porto Franco -keskuksen yhteyteen avautuu itsepalveluperiaatteella toimiva Citybox-hotelli. Tämä innovatiivinen hotelli on täysin automatisoitu, joten se pystyy tarjoamaan korkealaatuisia majoituspalveluita kohtuulliseen hintaan. Hotellissa on 272 huonetta. Norjassa Citybox-hotelliketjulla on jo kolme samalla konseptilla toimivaa hotellia yksi Oslossa ja kaksi Bergenissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut