T24 | Pärnun kaupunki kampanjoi turvallisen matkailun puolesta – Jakaa paikallisille yrityksille turvallisuusmerkkejä

”Täällä olet turvassa” lukee Pärnun kaupungin paikallisille matkailuyrityksille myöntämässä merkissä, joka kertoo, että kyseinen yritys on panostanut asiakkaiden turvallisuuteen ja noudattaa Viron terveysviraston koronaturvaohjeita.

Turvamerkin on saanut jo lähes kaksikymmentä pärnulaisyritystä, mutta merkin saaneiden joukosta puuttuvat esimerkiksi Wasa Hotel ja Hedon Spa & Hotel.

– Saimme tiedon kampanjasta, mutta päätimme olla osallistumatta siihen. Teemme kaikkemme asiakkaiden turvallisuuden eteen, mutta palveluntarjoajana emme kuitenkaan halua antaa ihmisille vääränlaista turvallisuuden tunnetta. Viruksen tarttumiseen liittyy niin monta muutakin tekijää, kuin ne asiat, joista me voimme huolehtia hotellissa. Me kaikki olemme vastuussa itsestämme ja muista, Hedon Spa & Hotellin johtaja Sari Sopanen toteaa.

Matkailijat ovat palanneet Pärnuun yllättävän nopeasti. Kesäkuun alussa saapuivat virolaiset, heti kun kylpylät saivat taas avata ovensa. Suomalaiset odottivat kiltisti hallituksen päätöstä matkailun vapautumisesta ja saapuivat Pärnuun heti kesäkuun puolivälissä.

– Emme todella osanneet odottaa, että matkailijat olisivat näin aktiivisia ja ryhtyisivät liikkumaan heti mahdollisuuden tullen. Toki varmasti Suomessa ja Virossa on paljon patoutunutta matkailutarvetta. Myös aurinkoinen sää on ollut puolellamme. Uskon, että jo kesäkuussa käyttöasteemme on noin 70 prosenttia, Sari Sopanen lisää.

Virossa lähes kaikista koronarajoituksista on luovuttu ja tilanne hotelleissa ja ravintoloissa on lähes samanlainen kuin ennen koronakriisin alkua. Virossa käytössä ollut 2+2-sääntökin on enää vain suositus.

– Meillä on vielä hotellin vastaanotossa käytössä muoviset suojapleksit. Lattioissa on tarroja, jotka muistuttavat etäisyyksien pitämisestä muihin ja käsidesiä on tarjolla hotellissa kaikissa mahdollisissa paikoissa. Lisäksi siivouksen yhteydessä hotellihuoneet tuuletetaan entistä paremmin ja yleisiä tiloja siivotaan tavallista tiheämmin. Emmekä ota vielä ravintola- ja kylpylätiloihin normaalimäärää ihmisiä. Teemme siis kaiken mahdollisen viruksen leviämisen estämiseksi, Sopanen vakuuttaa.

Matkailijoita puolestaan eivät tunnu turvallisuusasiat enää huolettavan, sillä harva kyselee varauksen yhteydessä siivouksen laadusta tai toimista koronan estämiseksi.

– Henkilökuntamme mukaan harva asiakas kyselee mitään turvallisuuteen liittyvää. Ihmisten jonotuskäytäntöön korona on jonkin verran vaikuttanut ja väliä toisiin ihmisiin pidetään paremmin kuin ennen.

Koronakesälle tyypillistä on myös se, että ihmiset tekevät matka- ja majoitusvarauksia viime tingassa, vain muutaman päivän varoitusajalla.

– Matkailijoiden muuttuneen käytöksen takia on vielä vaikea ennustaa, minkälainen heinäkuu on tulossa. Mutta jos sää suosii, eikä koronaviruksen kanssa tule takapakkia, niin uskon, että voimme päästä jopa viime vuoden tuloksiin, Sari Sopanen toteaa.

Kaikki Täällä olet turvassa -merkin saaneet yritykset löydät Visit Pärnun verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut