T24: Pärnun kaupunki kampanjoi turvallisen matkailun puolesta – Jakaa paikallisille yrityksille turvallisuusmerkkejä

Pärnun kaupunki myöntää paikallisille yrityksille, jotka noudattavat Viro Terveysviraston koronaturvaohjeita, erityisen merkin. Pärnun kaupunki

Thea Ekholm

”Täällä olet turvassa” lukee Pärnun kaupungin paikallisille matkailuyrityksille myöntämässä merkissä, joka kertoo, että kyseinen yritys on panostanut asiakkaiden turvallisuuteen ja noudattaa Viron terveysviraston koronaturvaohjeita.

Turvamerkin on saanut jo lähes kaksikymmentä pärnulaisyritystä, mutta merkin saaneiden joukosta puuttuvat esimerkiksi Wasa Hotel ja Hedon Spa & Hotel.

– Saimme tiedon kampanjasta, mutta päätimme olla osallistumatta siihen. Teemme kaikkemme asiakkaiden turvallisuuden eteen, mutta palveluntarjoajana emme kuitenkaan halua antaa ihmisille vääränlaista turvallisuuden tunnetta. Viruksen tarttumiseen liittyy niin monta muutakin tekijää, kuin ne asiat, joista me voimme huolehtia hotellissa. Me kaikki olemme vastuussa itsestämme ja muista, Hedon Spa & Hotellin johtaja Sari Sopanen toteaa.

Matkailijat ovat palanneet Pärnuun yllättävän nopeasti. Kesäkuun alussa saapuivat virolaiset, heti kun kylpylät saivat taas avata ovensa. Suomalaiset odottivat kiltisti hallituksen päätöstä matkailun vapautumisesta ja saapuivat Pärnuun heti kesäkuun puolivälissä.

– Emme todella osanneet odottaa, että matkailijat olisivat näin aktiivisia ja ryhtyisivät liikkumaan heti mahdollisuuden tullen. Toki varmasti Suomessa ja Virossa on paljon patoutunutta matkailutarvetta. Myös aurinkoinen sää on ollut puolellamme. Uskon, että jo kesäkuussa käyttöasteemme on noin 70 prosenttia, Sari Sopanen lisää.

Virossa lähes kaikista koronarajoituksista on luovuttu ja tilanne hotelleissa ja ravintoloissa on lähes samanlainen kuin ennen koronakriisin alkua. Virossa käytössä ollut 2+2-sääntökin on enää vain suositus.

– Meillä on vielä hotellin vastaanotossa käytössä muoviset suojapleksit. Lattioissa on tarroja, jotka muistuttavat etäisyyksien pitämisestä muihin ja käsidesiä on tarjolla hotellissa kaikissa mahdollisissa paikoissa. Lisäksi siivouksen yhteydessä hotellihuoneet tuuletetaan entistä paremmin ja yleisiä tiloja siivotaan tavallista tiheämmin. Emmekä ota vielä ravintola- ja kylpylätiloihin normaalimäärää ihmisiä. Teemme siis kaiken mahdollisen viruksen leviämisen estämiseksi, Sopanen vakuuttaa.

Matkailijoita puolestaan eivät tunnu turvallisuusasiat enää huolettavan, sillä harva kyselee varauksen yhteydessä siivouksen laadusta tai toimista koronan estämiseksi.

– Henkilökuntamme mukaan harva asiakas kyselee mitään turvallisuuteen liittyvää. Ihmisten jonotuskäytäntöön korona on jonkin verran vaikuttanut ja väliä toisiin ihmisiin pidetään paremmin kuin ennen.

Koronakesälle tyypillistä on myös se, että ihmiset tekevät matka- ja majoitusvarauksia viime tingassa, vain muutaman päivän varoitusajalla.

– Matkailijoiden muuttuneen käytöksen takia on vielä vaikea ennustaa, minkälainen heinäkuu on tulossa. Mutta jos sää suosii, eikä koronaviruksen kanssa tule takapakkia, niin uskon, että voimme päästä jopa viime vuoden tuloksiin, Sari Sopanen toteaa.

Kaikki Täällä olet turvassa -merkin saaneet yritykset löydät Visit Pärnun verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.