T24 | Viron taidemuseo avasi uuden suomenkielisen kotisivun – Viiden museon näyttelytarjontaan tutustuminen on nyt helppoa

Suomalaisten taiteenystävien iloksi Viron taidemuseo on avannut uuden suomenkielisen kotisivun, jossa pystyy tutustumaan kaikkien viiden Tallinnassa sijaitsevan taidemuseon menneisiin, avoinna oleviin ja tuleviin näyttelyihin.

Verkkosivusto esittelee niin taidemuseo Kumun, Kadriorgin taidemuseon, Adamson-Ericin museon kuin Nigulisten museonkin näyttelytarjontaa.

Vielä kesän ajan taidemuseo Kumussa on esillä vuonna 1939 syntyneen virolaisgraafikko Vello Vinnin teoksia, jotka ovat merkittävä esimerkki 1960- ja -70-luvun alussa esiin nousseesta virolaisen graafikkosukupolven tuotannosta. Lisäksi esillä on Ando Keskkülan (1950–2008) retrospektiivinen yksityisnäyttely, joka käsittää taiteilijan tuotannon hänen aktiivisimmalta luomiskaudeltaan.

Nigulisten museossa on esillä elokuun puoleen väliin saakka näyttely Neitsyt Maria. Nainen, äiti, kuningatar, joka kertoo keski- ja varhaismodernilta ajalta peräisin olevien taideteosten kautta tarinan kristikunnan tunnetuimman naisen elämästä.

Lisäksi tänä kesänä Nigulisten museossa pääsee päivittäin klo 13 kuulemaan Kuolemantanssi-teoksen tekstiä alkuperäisellä alasaksan kielellä sekä viroksi, englanniksi, venäjäksi ja saksaksi. Kuuluisa Kuolemantanssi teos on peräisi 1400-luvulta ja se on ainoa nykypäivään säilynyt canvas-kankalle tehty keskiaikainen kuolemantanssimaalaus koko maailmassa.

Syyskuuhun asti Kadriorgin taidemuseossa voi tutustua Viron merkittävimpiin taiteenkeräilijöihin kuuluneen Johannes Mikkelin kokoelmaan, joka sisältää yli 600 esinettä. Mikkelin museossa on puolestaan esillä teoksia Mart Leppin taidekokoelmasta, joka on yksi Viron suurimmista yksityiskokoelmista. Adamson-Ericin museossa esittäytyy virolaisen Olev Subbin värikäs taide.

Tutustu Viron taidemuseon suomenkieliseen verkkosivuun ja näyttelytarjontaan täällä .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut