T24: Sari Sopanen on nimitetty Tallinnan legendaarisen Viru-hotellin johtajaksi

Sari Sopanen aloittaa Viru-hotellin johtajana 6.7.2020. Sokotel

Thea Ekholm

Original Sokos Hotel Virun uudeksi johtajaksi on nimitetty Sari Sopanen, joka aloittaa tehtävässään 6. heinäkuuta.

Sopanen on viimeksi toiminut Pärnussa sijaitsevan Hedon Spa & Hotel -kylpylähotellin johtajana. Hänellä on myös pitkä kokemus sekä vähittäiskaupasta että majoitus- ja ravintola-alasta Virossa. Vuosina 1996-2000 Sari Sopanen toimi esimerkiksi Sokos-tavaratalon johtajana Tallinnassa.

Lisäksi Sopanen on Suomalais-virolaisen kauppakamarin hallituksen jäsen ja toimii vierailevana luennoitsijana Tarton yliopiston Pärnun-yksikössä.

– Viru on koko Tallinnan keskeisimpiä paikkoja, ja on suuri kunnia aloittaa näin merkittävän hotellin johtajana. Haluamme Viru-hotellin ottavan paikkansa koko Tallinnan keskuksena. Nostamme kokoukset, tapahtumat, ravintolatarjonnan ja muut elämykset entistä vahvemmin perinteisen hotellitoiminnan rinnalle, Sari Sopanen kertoo.

Viru-hotellin asiakkaista noin 65 prosenttia on suomalaisia. Hotelli on ollut avoinna koko koronakriisin ajan, mutta asiakkaita on matkustusrajoituksista johtuen ollut todella vähän ja hotellin käyttöaste on ollut alhainen.

Kun matkustusrajoitukset Suomen ja Viron väliltä poistuivat 15.6.2020, tehtiin Viru-hotelliin seuraavana päivänä suurin määrä huonevarauksia sitten huhtikuun. Tällä hetkellä varauksia tehdään viikkotasolla yli kaksinkertainen määrä kesäkuun alkuun verrattuna.

Viru-hotelli

Viru-hotelli rakennettiin suomalaisvoimin ja se oli avautuessaan vuonna 1972 Tallinnan ensimmäinen pilvenpiirtäjä.

Viru-hotelli on 516 huoneellaan edelleen Viron suurin hotelli.

Yksi hotellin vetonauloista on KGB-museo. Museo toimii hotellin 23. kerroksessa huoneessa, josta Neuvostoliiton salainen palvelu KGB salakuunteli hotellin vieraita vuoteen 1991 asti.

Sokos Hotellit aloitti toimintansa Virussa vuonna 2004.

Nykyään hotellin asiakkaista noin 65 prosenttia on suomalaisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut