T24: Helsingin Sataman taksipalvelut ja Länsisataman pysäköintijärjestelyt uudistuvat

Satamien ilmanlaatua seuraillaan säännöllisesti. Kuvituskuva. Arkisto/Helsingin satama

Thea Ekholm

Helsingin Satama uudistaa laivaterminaalien taksipalveluita Katajanokalla ja Länsiterminaali T2:ssa heinäkuusta 2020 alkaen.

Silloin terminaalialueilla varataan toinen taksikaista ainoastaan uusien sopimuskumppaneiden Lähitaksin ja Taksi Helsingin käyttöön. Toinen kaista jää muiden taksipalveluiden tuottajien käyttöön.

– Matkaketjun sujuminen on sataman matkustajaliikenteen kehittämisen kannalta yksi tärkeimpiä kehittämisen kohteitamme. Haluamme tarjota matkustajille helpon ja luotettavan taksipalvelun kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina, Helsingin Sataman liikennepäällikkö Arto Satuli sanoo.

Myös matkustajien autojen pysäköintiin on Helsingin Länsisatamassa luvassa muutoksia. Nykyiset kenttäpysäköintialueet supistuvat ja lopulta poistuvat kokonaan, kun käyttöön otetaan uusi pysäköintitalo alkuvuodesta 2021.

Ennen uuden pysäköintitalon valmistumista laivamatkustajilla on lyhytaikaisen kenttäpysäköinnin lisäksi käytössään 360 pitkäaikaista pysäköintipaikkaa Helsingin kaupungin omistamassa, vasta-avatussa P-Atlas pysäköintitalossa Länsisatamankadun varrella.

Matka pysäköintitalolta Länsisataman terminaaleille 1 ja 2 on noin 600 metriä. Pysäköintitalo on matkustajien käytössä kesäkuusta 2020 alkaen.

Koronakriisin aikana raitiovaunut eivät turvallisuussyistä liikennöineen Länsisatamaan. Nyt raitiovaunulla pääsee taas terminaaleille saakka ja laivamatkustajat voivat kulkea matkustajaterminaaleihin tiheästi liikennöivillä raitiovaunulinjoilla 7 ja 6T.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut