T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille

Sari Sopanen aloittaa Viru-hotellin johtajana 6.7.2020. Sokotel

Thea Ekholm

Ensi viikon maanantaina Tallinnassa sijaitseva Viru-hotelli, joka on muuten koko Viron suurin hotelli, saa uuden johtajan. Suomalaisten suosikkihotellia ryhtyy vetämään itsekin suomalainen Sari Sopanen.

Viimeiset reilut viisi vuotta Sari Sopanen on asunut Pärnussa, jossa hän on johtanut Hedon Spa & Hotel -kylpylähotellia. Nyt työ- ja kotipaikka vaihtuu Viron kesäpääkaupungista maan viralliseen pääkaupunkiin.

– Aloitin Hedon Spa & Hotellissa vuonna 2015 ja ajattelin työskenteleväni siellä pari kolme vuotta. Mutta työ oli kivaa ja viihdyin Pärnussa hyvin, joten aika kului sukkelaan. Olen ylpeä Hedonista, se on hieno tuote ja brändi, jonka taustalla on hieno tiimi. Koen, että työni täällä on nyt tehty ja on aika siirtyä eteenpäin, Sari Sopanen kertoo.

Sari Sopanen sai tiedon valinnastaan Virun johtajaksi juuri ennen kuin koronakriisi sulki rajat ja lopetti matkailun.

– Lojaalina työntekijänä lupasin hoitaa Hedonin koronakriisin yli ja niin tein. Nyt kun tilannetta katsoo, niin ehkä olisi ollut turvallisempaa jäädä kriisin jälkeen Pärnuun pyörittämään hotellitoimintaa, mutta minä rakastan haasteita ja niitä on nyt Tallinnassa.

Yksi erityinen vetovoimatekijä Tallinnaan muutossa on tietenkin Sari Sopasen puoliso Antti Valtanen. Nyt pariskunta pääsee pitkästä aikaa elämään yhteistä päivittäistä arkea saman katon alle.

– Antti on koko Pärnussa oloaikani ollut se, joka reissaa. Ensin Helsingistä Pärnuun ja sitten Tallinnasta Pärnuun. Nyt loppuu jokaviikkoinen reissaaminen, Sopanen toteaa.

Sari Sopasen kohdalla voi todella sanoa, että muutto Tallinnaan ja astuminen Viru-hotellin johtajan saappaisiin on paluu juurille. Sopanen nimittäin aloitti uransa Virossa Sokos-tavaratalon johtajana Tallinnassa vuonna 1996. Nyt hän palaa saamaan osoitteeseen, kuin silloin, mutta johtamaan hotellia.

– Silloin asuntoni oli Tuukri-kadulla ja nyt uuden asuntomme parveke on Tuukri-kadulle päin. Tässäkin ympyrä sulkeutuu, Sopanen nauraa.

Eikä ketjutoimintakaan ole yksityistä hotellia viime vuodet johtaneelle Sopaselle uutta. Hän meni S-ryhmän palvelukseen suoraan yliopistosta ja teki siellä 17 vuoden uran. Vuonna 2000 hän johti muun muassa S-ryhmän euroon siirtymistä ja lisäksi hän on toiminut viiden eri Sokos-hotellin johtajana.

Ketjutoiminta tuli tutuksi myös Scandic Continental -hotellin johtajana 2010-luvun alussa ja Restel Oy:n ravintolapuolen ketjujohtajana vuosina 2014-2015.

– Ystävilleni olenkin nauranut, että tykkään kaikesta isosta. Scandic Continental kun oli tuolloin Suomen suurin hotelli, Sopanen kertoo.

Sarin rakas harrastus on ratsastaminen, mutta oma hevonen jää ainakin toistaiseksi Pärnuun.

– Hevoseni ei suostu muuttamaan Tallinnaan ennen kuin on nähnyt kuvia ja saanut suosituksia uudesta tallipaikastaan, Sopanen nauraa.

Pärnu on vilkas kesäkaupunki, jossa talvet ovat verkkaisen rauhallisia. Tallinnassa vilskettä riittää ympäri vuorokauden.

– Kun aikanaan muutin Pärnuun, olin joka paikassa liian aikaisin, kun en ymmärtänyt kuinka nopeaa siellä on liikkua. Tallinnassa minulla on kävelymatka töihin, mutta voi vaatia hiukan opettelua varata riittävästi aikaa paikasta toiseen liikkumiseen.

Hotellinjohtaja Sari Sopanen haluaa itse olla paikan päällä ja elää ja hengittää samaa ilmaa työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa.

– Itse koen, ettei hotellinjohtajan työtä voi tehdä toisesta maasta käsin. Tämä työ on ihmisten kanssa tekemistä. Se jää kyllä kaukaiseksi, jos ei ole paikan päällä. Näen itseni myös hotellin tärkeäksi markkinoijaksi ja myyjäksi. Jos ei itse ole paikalla markkinassa niin, miten sitä työtä sitten tekee, Sopanen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 2. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 3. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 9. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 12. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 13. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.