T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia

Kuvituskuva Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron hallitus ja Rally Estonian ilmoittivat torstaina, että Viron MM-ralli ajetaan kuin ajetaankin 4.-6. syyskuuta. Viron on näin ollen 33. maa, joka isännöi MM-rallin osakilpailua sarjan alkamisen jälkeen vuonna 1973.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Viro isännöi MM-rallia, sillä viime vuonna järjestetty Estonia-ralli oli vain MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

Virossa rallibuumia vauhdittaa viime vuonna maailmanmestaruuden Toyotalla voittanut Ott Tänak. Tällä kaudella hänet nähdään Hyundain ratissa.

Rally Estonia on koronatauon jälkeen ensimmäinen MM-rallin osakilpailu. Sarjassa ehdittiin ajaa alkuvuonna kolme osakilpailua, ennen kuin korona lopetti kaikki urheilutapahtumat maaliskuussa.

Viron valtio tukee Rally Estoniaa huimalla summalla eli 1,5 miljoonalla eurolla. Viime vuoden MM-sarjan promootiokilpailuakin valtio tuki lähes miljoonalla eurolla.

Viron MM-ralli ajetaan maan eteläosassa, Tarton ja Otepään kaupunkien ympäristössä. Etelä-Viron kunnat odottavatkin rallista piristysruisketta taloudelle. Esimerkiksi majoitusta on alueelta varattu jo runsaasti.

– Matkailijoiden on hyvä tiedostaa se, että syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Tartosta ja muualta eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoituspaikka, sillä rallikansa täyttää ne, Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi muistuttaa.

Kanepin kunnanjohtajan Piret Rammulin mukaan alueen pientuottajat ja matkailuyrittäjät hyötyvät tapahtumasta myymällä tuotteitaan ja palveluitaan rallifaneille. Lisäksi rallin televisiointi tuo koko seudulle näkyvyyttä ja sen kautta lisää matkailijoita tulevaisuudessa.

Koronatilanne aiheuttaa syyskuiseen MM-ralliin joitakin poikkeusjärjestelyjä, joiden avulla taataan se, ettei liikaa yleisöä pakkaudu samoihin paikkoihin ja turvaväleistä voidaan huolehtia.

Rally Estonian pääjärjestäjän Urmo Aavan mukaan vielä ei voida sanoa, kuinka monta katsojaan voi osallistua tapahtumaan.

– Heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen Virossa on voinut ulkoilmatapahtumiin osallistua 1 000 ihmistä kerralla. Hallitus ei ole vielä ilmoittanut, milloin rajoitus poistuu, Aava sanoo.

Viron hallitus kokoontuu keskustelemaan Rally Estonian yleisömäärän liittyvistä rajoituksista heinäkuun toisella viikolla.

MM-rallin loppukauden kisoista vain Turkin, Saksan, Walesin ja Japanin rallit ovat alkuperäisillä paikoillaan. Kesäkuulta siirretty Sardinian ralli puolestaan ajetaan loka-marraskuun vaihteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut