T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia

Kuvituskuva Thea Ekholm

Thea Ekholm

Viron hallitus ja Rally Estonian ilmoittivat torstaina, että Viron MM-ralli ajetaan kuin ajetaankin 4.-6. syyskuuta. Viron on näin ollen 33. maa, joka isännöi MM-rallin osakilpailua sarjan alkamisen jälkeen vuonna 1973.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Viro isännöi MM-rallia, sillä viime vuonna järjestetty Estonia-ralli oli vain MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

Virossa rallibuumia vauhdittaa viime vuonna maailmanmestaruuden Toyotalla voittanut Ott Tänak. Tällä kaudella hänet nähdään Hyundain ratissa.

Rally Estonia on koronatauon jälkeen ensimmäinen MM-rallin osakilpailu. Sarjassa ehdittiin ajaa alkuvuonna kolme osakilpailua, ennen kuin korona lopetti kaikki urheilutapahtumat maaliskuussa.

Viron valtio tukee Rally Estoniaa huimalla summalla eli 1,5 miljoonalla eurolla. Viime vuoden MM-sarjan promootiokilpailuakin valtio tuki lähes miljoonalla eurolla.

Viron MM-ralli ajetaan maan eteläosassa, Tarton ja Otepään kaupunkien ympäristössä. Etelä-Viron kunnat odottavatkin rallista piristysruisketta taloudelle. Esimerkiksi majoitusta on alueelta varattu jo runsaasti.

– Matkailijoiden on hyvä tiedostaa se, että syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Tartosta ja muualta eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoituspaikka, sillä rallikansa täyttää ne, Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi muistuttaa.

Kanepin kunnanjohtajan Piret Rammulin mukaan alueen pientuottajat ja matkailuyrittäjät hyötyvät tapahtumasta myymällä tuotteitaan ja palveluitaan rallifaneille. Lisäksi rallin televisiointi tuo koko seudulle näkyvyyttä ja sen kautta lisää matkailijoita tulevaisuudessa.

Koronatilanne aiheuttaa syyskuiseen MM-ralliin joitakin poikkeusjärjestelyjä, joiden avulla taataan se, ettei liikaa yleisöä pakkaudu samoihin paikkoihin ja turvaväleistä voidaan huolehtia.

Rally Estonian pääjärjestäjän Urmo Aavan mukaan vielä ei voida sanoa, kuinka monta katsojaan voi osallistua tapahtumaan.

– Heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen Virossa on voinut ulkoilmatapahtumiin osallistua 1 000 ihmistä kerralla. Hallitus ei ole vielä ilmoittanut, milloin rajoitus poistuu, Aava sanoo.

Viron hallitus kokoontuu keskustelemaan Rally Estonian yleisömäärän liittyvistä rajoituksista heinäkuun toisella viikolla.

MM-rallin loppukauden kisoista vain Turkin, Saksan, Walesin ja Japanin rallit ovat alkuperäisillä paikoillaan. Kesäkuulta siirretty Sardinian ralli puolestaan ajetaan loka-marraskuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 2. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 3. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 4. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 5. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 13. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.