T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa

Uusi autolähtöselvitysalue sijaitsee Ruusuniemenaukiolla ja sinne ajetaan Merenkulkijankadun kautta. Seuraa alueella Check in Muuga -opasteita. Helsingin satama

Thea Ekholm

Maanantaista 13.7.2020 alkaen Vuosaaren satamassa on otettu käyttöön uusi, Ruusuniemenaukiolla sijaitseva autolähtöselvitysalue.

Helsingin satama on rakentanut uuden lähtöselvitysalueen Vuosaaren sataman tuntumaan Vuosaari-Muuga-reitin matkustajille. Tallinkin Seawind-aluksen ja Eckerö Linen Finbo Cargo -aluksen automatkustajia palveleva lähtöselvitysalue otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa.

13.7.2020 alkaen maasta poistuvat autot kulkevat uutta reittiä laivaan, mutta maahan saapuvat autot kulkevat saattueena vanhaa reittiä ulos Hansaterminaalin kautta. Kaksisuuntaisena uusi reitti otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa, kun uusi tullirakennus on valmistunut.

Ajoreitti uudelta alueelta laivaan on noin kilometrin lyhyempi kuin vanha reitti Hansaterminaalilta. Reitti on myös turvallisempi, sillä risteyksiä ja kohtaamisia työkoneiden kanssa on selvästi aiempaa vähemmän.

Finnlinesin aluksilla Saksaan lähtevät henkilöautoilijat käyttävät jatkossakin nykyistä porttia ja lähtöselvitysaluetta Hansaterminaalin luona.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut