T24: Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko

Tallinkin uusi MyStar-alus aloittaa tämän hetkisten tietojen mukaan liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä tammikuussa 2022. Tallink

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset pysäyttivät laivaliikenteen Itämerellä lähes kokonaan maaliskuussa. Myös Tallink-konsernin laivoista moni jäi satamaan. Poikkeustilan pahimmassa vaiheessa vain puolet yhtiön laivoista jatkoi toimintaansa kuljettaen pääasiassa rahtia.

– Viimeiset neljä kuukautta ovat olleet haasteellisia meille kaikille. Lupasimme keväällä, että vielä me risteilemme, ja vihdoin tänään se on totta. Toimintamme ei vielä ole palautunut ennalleen, mutta ainakin kaikki laivamme ovat taas siellä, minne ne kuuluvat – merellä eivätkä odottamassa satamissa, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Edellisen kerran kaikki Tallinkin laivat olivat merellä yhtä aikaa 14.3.2020 eli neljä kuukautta sitten.

Tänään 15.7. Tallinkin laivoilla Itämerellä matkustaa noin 20 000 matkustajaa. Liikenteessä ovat kaikki yhtiön 14 alusta, myös kesäkuussa hankittu rahtilaiva Sailor. Samaan aikaan viime vuonna matkustajamäärä oli yli puolet suurempi eli 41 403 matkustajaa.

– Kaikki laivamme eivät ole vielä säännöllisessä liikenteessä ja näyttää siltä, että syksyllä tulee olemaan jakso, jolloin jotkut laivamme eivät liikennöi. Toimintamme perustuukin juuri nyt täysin epidemiologiseen tilanteeseen eri maissa, ja sopeutamme toimintaamme sen mukaisesti, Nõgene lisää.

Poikkeuksellisen risteilykesän takia Tallinkin ja Silja Linen laivoilla on toteutettu lukuisia toimenpiteitä matkustajien hyvinvoinnin takaamiseksi: laivojen matkustajamääriä on pienennetty, ravintoloissa ja kaupoissa on kapasiteettirajoituksia ja alusten ohjelma- ja viihdetarjonta on suunniteltu siten, että turvaväleistä voidaan huolehtia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut