T24: Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko

Tallinkin uusi MyStar-alus aloittaa tämän hetkisten tietojen mukaan liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä tammikuussa 2022. Tallink

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset pysäyttivät laivaliikenteen Itämerellä lähes kokonaan maaliskuussa. Myös Tallink-konsernin laivoista moni jäi satamaan. Poikkeustilan pahimmassa vaiheessa vain puolet yhtiön laivoista jatkoi toimintaansa kuljettaen pääasiassa rahtia.

– Viimeiset neljä kuukautta ovat olleet haasteellisia meille kaikille. Lupasimme keväällä, että vielä me risteilemme, ja vihdoin tänään se on totta. Toimintamme ei vielä ole palautunut ennalleen, mutta ainakin kaikki laivamme ovat taas siellä, minne ne kuuluvat – merellä eivätkä odottamassa satamissa, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Edellisen kerran kaikki Tallinkin laivat olivat merellä yhtä aikaa 14.3.2020 eli neljä kuukautta sitten.

Tänään 15.7. Tallinkin laivoilla Itämerellä matkustaa noin 20 000 matkustajaa. Liikenteessä ovat kaikki yhtiön 14 alusta, myös kesäkuussa hankittu rahtilaiva Sailor. Samaan aikaan viime vuonna matkustajamäärä oli yli puolet suurempi eli 41 403 matkustajaa.

– Kaikki laivamme eivät ole vielä säännöllisessä liikenteessä ja näyttää siltä, että syksyllä tulee olemaan jakso, jolloin jotkut laivamme eivät liikennöi. Toimintamme perustuukin juuri nyt täysin epidemiologiseen tilanteeseen eri maissa, ja sopeutamme toimintaamme sen mukaisesti, Nõgene lisää.

Poikkeuksellisen risteilykesän takia Tallinkin ja Silja Linen laivoilla on toteutettu lukuisia toimenpiteitä matkustajien hyvinvoinnin takaamiseksi: laivojen matkustajamääriä on pienennetty, ravintoloissa ja kaupoissa on kapasiteettirajoituksia ja alusten ohjelma- ja viihdetarjonta on suunniteltu siten, että turvaväleistä voidaan huolehtia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 2. Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön
 3. Kaupunkitansseissa laitetaan jalalla koreasti – Puisto muuttuu tanssilattiaksi Malmilla
 4. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 5. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 6. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 7. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 8. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 9. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 10. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 11. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 12. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 13. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 14. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 15. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 2. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 3. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 4. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 7. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 8. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 9. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 10. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 11. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 12. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 13. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.