T24 | Kotimaan matkailu auttoi Viron majoitusliikkeitä kesäkuussa, mutta matkailijoiden määrä väheni kuitenkin 60 prosenttia viime vuodesta

Viron tilastokeskuksen julkaisemien matkailutilastojen mukaan Viron majoitusliikkeissä yöpyi kesäkuussa 2020 yhteensä 121 000 kotimaan matkailijaa ja 42 000 ulkomaista turistia. Verrattuna kesäkuuhun 2019 matkailijoiden määrä laski 60 prosenttia.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan majoituspalveluita käyttäneiden matkailijoiden määrä alkoi kasvaa vähitellen kesäkuussa, kun matkustusrajoitukset poistuivat.

– Edellisiin kuukausiin verrattuna kotimaan matkailu elpyi Virossa nopeammin, mutta matkustusrajoitusten poistuminen vaikutti myös ulkomaalaisten turistien määrään, Helga Laurmaa kertoo.

Lue myös: Koronarajoituksen pitivät matkailijamäärät alhaisina Virossa myös toukokuussa

Kesäkuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi 42 000 ulkomaista turistia, mikä on 84 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Virossa kesäkuussa yöpyneistä ulkomaisista turisteista suurin osa tuli naapurimaista: 48 prosenttia tuli Suomesta, 25 prosenttia Latviasta ja 9 prosenttia Liettuasta.

Kolme neljäsosaa ulkomaisista turisteista saapui kesäkuussa Viroon lomalle ja vain 19 prosenttia oli maassa työmatkalla. Heistä yli puolet eli 54 prosenttia yöpyi Harjumaan maakunnan alueella ja 22 prosenttia Pärnun maakunnan alueella.

Yhteensä 121 000 kotimaan matkailijaa käytti Viron majoitusliikkeiden palveluita kesäkuussa. Verrattuna viime vuoteen heidän määränsä laski viidenneksen ja yöpymisten määrä laski 17 prosenttia.

Kotimaan matkailijoista 74 prosenttia oli lomalla ja 13 prosenttia työmatkalla. Heistä suurin osa eli 23 prosenttia yöpyi Pärnun maakunnan alueella, 15 prosenttia yöpyi Harjumaan maakunnassa ja 14 prosenttia Itä-Virossa.

Kesäkuussa 2020 Virossa oli 1 198 majoituspalveluita tarjoavaa yritystä. Keskimääräinen yöpymisen hinta oli 30 euroa, joka on merkittävästi vähemmän kuin kesäkuussa 2019.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut