Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink keskeyttää Turku-Tallinna-risteilyt – Epävarma koronatilanne on laskenut matkustajamääriä

Tallink on ilmoittanut keskeyttävänsä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Turku-Tallinna-risteilyt jo perjantaina 28.8.2020.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Turku-Tallinna-reitillä heinäkuusta alkaen liikennöineen Baltic Queen -aluksen piti jatkaa reitillä viikonloppuisin myös syksyn ja talven 2020-2021 ajan.

Risteilyt Turusta Tallinnaan ja toisinpäin osoittautuivat suosituiksi kesällä. Nyt epävarma koronavirustilanne on kuitenkin laskenut reitin matkustajamääriä niin paljon, että liikennöinti Turku-Tallinna-reitillä on päätetty keskeyttää.

Viron ja Suomen välillä ei tällä hetkellä ole matkustusrajoituksia, eikä karanteenisuosituksia, mutta epävarma tilanne ja nopeasti muuttuvat suositukset ovat lisänneet matkustajien epävarmuutta.

– Lipunmyynti laivoillemme on vähentynyt huomattavasti, koska matkustajat ovat tällä hetkellä hyvin epävarmoja matkustusrajoitusten suhteen. Eri maissa on matkustusrajoituksia sekä karanteenisuosituksia, ja niiden muutoksista on tiedotettu hyvinkin nopealla aikataululla, joten monet varmasti pelkäävät joutuvansa yllättäen jäämään karanteeniin matkansa jälkeen. Tämä on johtanut siihen, että monet ovat peruneet syksyn matkansa, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Tallink-konserni on tehnyt yksityiskohtaista analyysia matkustajamäärien kehittymisestä ja sen perusteella arvioinut tulevia viikkoja ja kuukausia.

– Tilannetta tarkastellaan jatkuvasti ja päätöksiä joudutaan tekemään hyvin nopealla aikataululla. Siksi olemme joutuneet muuttamaan suunnitelmaa myös Turku-Tallinna-reitin suhteen ja päättäneet keskeyttää liikennöinnin jo perjantaina 28. elokuuta, Nõgene lisää.