T24 | Tallinnassa toritiskit notkuvat syysherkkuja – Nyt kannattaa tulla ostoksille

Elo-syyskuun vaihteessa Tallinnan torien tiskit notkuvat sadonkorjuuherkkuja. Tarjolla on vielä monenlaisia marjoja, sieniä, vihanneksia ja tietenkin ihania syyskukkia.

Tallinna24 vieraili Telliskiven naapurissa sijaitsevalla Balti Jaam -torilla tutustumassa syksyiseen tarjontaa ja listasi myös torituotteiden hintoja. Tuotteiden hintatiedot on kerätty elokuun viimeisellä viikolla ja muutokset niissä ovat mahdollisia.

Virolaista metsämustikkaa oli vielä tarjolla jonkin verran, sen hinta oli 4,90 euroa kilo. Muhkeita puolalaisia pensasmustikoita sai kilon 8,50 eurolla.

Virolaiset vadelmat maksoivat 9,90 euroa kilo ja virolainen tyrni 4,50 euroa kilo. Myös valko- ja punaherukoita oli tarjolla 3,90 euron kilohintaan. Virolainen puolukka puolestaan maksoi 6,90 euroa kilo.

Virolaisia omenoita ei vielä toritiskeillä näkynyt. Latvialaisia omenoita oli myynnissä 2,50 euron kilohintaan.

Lähes kaikilla torimyyjillä oli Balti Jaam -torilla tuotteilla lähes tismalleen samat hinnat. Vain kanttarellin hinnassa oli pientä hajontaa. Kilohinta vaihteli 5,80 eurosta 6,50 euroon kilolta. Tatteja eikä muita sieniä Balti Jaam -torilla näkynyt myynnissä.

Yleensä parhaat tattiapajat löytyvätkin Tallinnan Keskturgilta, paikallisten eläkeläismummojen toripöydiltä. Keskturgilla on myös enemmän torimyyjiä kuin Balti Jaam -torilla, joten siellä hinnoissakin on enemmän vaihtelua.

Balti Jaam -torilta löytyy myös muutama kukkamyyjä, joiden tiskillä upeat liljat maksoivat 3 euroa per oksa ja miekkaliljoja eli gladioluksia sai euron kappalehintaan. Viru-kadun kukkakioskeissa puolestaan on näin syksyllä myynnissä upeita monenvärisiä ja -muotoisia daalioita ja niistä tehtyjä kimppuja, joiden hinnat ovat alle 10 euroa.

Kaikki jutussa mainitut hinnat ovat virolaisten tuotteiden hintoja, ellei toisin mainita. Tallinnan toreilla on tarjolla myös Puolasta tai Latviasta tuotuja vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, joiden hinnat saattavat olla virolaisia edullisemmat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut