T24: Tallinnassa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on jo 28,8 tapausta 100 000 asukasta kohden

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina 7. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 16 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista seitsemän löytyi Harjumaan maakunnan alueelta ja neljä Võrumaan sekä Pärnun maakunnista. Viikonlopun aikana diagnosoiduista tartunnoista neljä on jäljitetty toiseen EU-maahan, yksi Turkkiin ja yksi Ukrainaan. Muut tartunnat liittyvät pääasiallisesti aikaisemmin selvitettyihin tartuntatapauksiin.

Uusien tartuntatapausten myötä koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut Tallinnassa 28,8 tapaukseen 100 000 asukasta kohden ja koko Virossa 19,34 tapaukseen 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Tällä hetkellä Virossa on seitsemän ihmistä koronaviruksen takia sairaalahoidossa, mutta kukaan heistä ei ole hengityskoneessa. Yhteensä 2 176 ihmistä on jo parantunut koronaviruksesta.

Virossa on tähän mennessä tehty lähes 161 000 koronavirustestiä, joista 2 532 eli 1,6 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Lisää ajankohtaista tietoa Viron koronatilanteesta löytyy Viron terveysviraston verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut