T24 | Heinäkuussa Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä laski kolmanneksen viime vuoteen verrattuna

Viron tilastokeskuksen syyskuun alussa julkaisemien matkailutilastojen mukaan Virossa yöpyi heinäkuussa 346 000 matkailijaa. Heinäkuuhun 2019 verrattuna matkailijoiden määrä laski kolmanneksella, mutta oli kuitenkin suurempi kuin viime kuukausina.

Heinäkuun on Virossa normaalisti matkailun huippusesonkia. Koronaviruksesta johtuen vain kotimaan matkailu lisääntyi Virossa tänä vuonna. Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä tippui 58 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Viron kotimaan matkailu toipui nopeammin ja jopa kasvoi viime vuoteen verrattuna. Heinäkuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi 210 000 kotimaan matkailijaa, mikä on 8 prosenttia enemmän kuin heinäkussa2019, Viron tilastokeskuksen analyytikko Helge Laurmaan kertoo lehdistötiedotteessa.

Heinäkuussa Virossa yöpyneistä kotimaan matkailijoista 77 prosenttia oli lomalla ja 11 prosenttia työmatkalla. Heistä suurin osa eli 17 prosenttia, majoittui Pärnun maakunnan alueella. 13 prosenttia yöpyi Harjumaan maakunnassa ja 12 prosenttia Itä-Virumaan maakunnassa.

Lue myös: Viron matkailuala pyytää hallitusta jatkamaan palkkatukea ensi kevääseen asti

Viron majoitusliikkeiden palveluita käytti heinäkuussa 136 000 ulkomaista turistia. Heidän määränsä laski 58 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Suurin osa ulkomaisista matkailijoista eli 81 000 ihmistä tuli Suomesta. Lisäksi Virossa yöpyi 19 000 latvialaista ja 10 000 liettualaista matkailijaa.

Suomalaisten matkailijoiden määrä väheni viime vuoden heinäkuuhun verrattuna 41 prosenttia ja latvialaisten 5 prosenttia, mutta liettualaisten määrä kasvoi 7 prosenttia.

Ulkomaisista matkailijoista valtaosa eli 58 prosenttia yöpyi Harjumaan maakunnan alueella. Pärnun maakunnassa yöpyi 18 prosenttia ja Tarton maakunnan alueella 9 prosenttia.

Heinäkuussa 2020 Virossa oli 1 238 majoituspalveluita tarjoavaa yritystä, joissa keskimääräinen yöpymisen hinta oli 32 euroa. Se on 8 euroa vähemmän kuin heinäkuussa 2019.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut