T24: Viron koronatilanne: 18 uutta tartuntaa, 22 ihmistä sairaalassa ja ilmaantuvuusluku 30,85 tapausta 100 000 asukasta kohden

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina 21. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 18 uutta koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja diagnosoitiin eri puolilla Viroa, kuten Itä-Virumaalla, Harjumaalla, Võrumaalla ja Viljandissa.

Suurin osa uusista tartunnoista on voitu jäljittää aikaisemmin koronaviruksen saaneisiin henkilöihin. Viron terveysviraston päällikön Mari-Anne Härman mukaan huolestuttavaa on se, että etenkin Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee, työpaikalle sairaana tulleet ihmiset ovat aiheuttaneet uusia tautipesäkkeitä.

Viron terveysviraston sunnuntaina julkaiseman lausunnon mukaan seuraavat kolme viikkoa ovat kriittisiä koronaviruksen leviämisen estämisen kannalta ja sen takia terveysvirasto suositteleekin kaikkien juhlien, perhekokoontumisten ja tapahtumien peruuttamista.

Tähän mennessä Virossa on tehty yli 189 000 koronavirustestiä, joista 2 941 eli 1,55 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi. Sairaalahoidossa on parhaillaan 22 ihmistä, joista kolme on hengityskoneessa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli maanantaina 30,85 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 päivän aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.