T24 | Narva vastaanotti Viron syyspääkaupungin tittelin – Tiesitkö, että Virolla on monta muutakin pääkaupunkia kuin Tallinna?

Itä-Virossa sijaitseva Narvan kaupunki vastaanotti viime viikolla Viron syyspääkaupungin tittelin Pärnulta, joka puolestaan on Viron kesäpääkaupunki. Syksy alkoi virallisesti Virossa 22. syyskuuta eli samana päivänä, kun pääkaupunkititteli vaihtui.

Yllättävää on se, että Virolla on virallisen pääkaupunkinsa Tallinnan lisäksi monia muitakin pääkaupunkeja ja melkein jokainen virolainen kaupunki on myös jonkinlainen pääkaupunki.

Viron talvipääkaupunki on tietenkin Etelä-Viron Otepää, joka on myös maan talviurheilun keskus ja kevätpääkaupunki sekä kukkapääkaupunki on kukkamarkkinoistaan tunnettu Türi.

Kulttuuripääkaupunki on luonnollisesti yliopistostaan tunnettu Tartto, joka tavoittelee vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä.

Viron suurimman saaren, Saarenmaan pääkaupunki Kuressaari puolestaan on Viron hääpääkaupunki sekä tilastollisesti myös Viron aurinkoisin kaupunki eli tietenkin aurinkopääkaupunki!

Eikä siinä vielä kaikki. Viron olutpääkaupunki on Saku ja viinipääkaupunki on Põltsamaa. Hiiumaalla sijaitseva Kärdla on Viron laulupääkaupunki ja Peipsijärvellä sijaitseva Kallaste on puolestaan kalastuspääkaupunki.

Viron pakkaspääkaupunki taas sijaitsee Jõgevassa, jossa on mitattu koko Viron historian pakkasennätys -43,5 astetta vuonna 1940. Viron hellepääkaupunki on Võru, jossa on mitattu maan kaikkien aikojen lämpöennätys eli 35,6 astetta elokuussa 1992.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut