Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink Silja aloittaa yt-neuvottelut – Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa

Tallink Silja Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen toimintansa edelleen jatkuvan koronapandemian aiheuttamiin matkustusrajoituksiin ja romahtaneisiin matkustajamääriin.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön maahenkilöstöä ja arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa. Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

– Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja olemme joutuneet jättämään useita laivojamme satamiin. Tällä hetkellä meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi. Joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstömme kanssa, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Neuvottelut alkavat 12.10.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvotteluiden tarkoituksena on sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan matkustusrajoitusten mukana radikaalisti laskevaa volyymia.

Neuvottelut voivat johtaa organisaatiorakenteen muutoksiin, irtisanomisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin, osa-aikaistamisiin ja lomauttamisiin.

– Arvioimme aiemmin, että kulujen sopeuttaminen lomautuksilla riittäisi, mutta pitkällä tähtäimellä se ei tule riittämään. Joudumme ikäväksemme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleen organisoitumista. Olemme tällä hetkellä syvässä ahdingossa ja joudumme ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset sopeuttamistoimet kulujen karsimiseksi ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi, Schults jatkaa.

Lue myös: Tallink-konsernin syyskuu alkoi huonoilla uutisilla – Luvassa irtisanomisia ja lomautuksia

Tallink Silja Oy:n yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää maatoiminnoissa. Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia.

Tallink julkaisi tänään myös syyskuun matkustaja- ja rahtimäärät. Rahtia yhtiö kuljetti syyskuussa lähes yhtä paljon kuin viime vuonna, mutta matkustajamäärät laskivat rajusti.

Syyskuussa 2020 Tallink kuljetti kaikilla reiteillään yhteensä 32 672 rahtiyksikköä, mikä on vain prosentin verran vähemmän kuin syyskuussa 2019.

Matkustajamäärät puolestaan sukelsivat syyskuussa rajusti korona aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Syyskuussa Tallink kuljetti laivoillaan yhteensä 243 215 matkustajaa, mikä on 66 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Myös kuljetettujen henkilöautojen määrä laski syyskuussa 25 prosenttia viime vuoteen verrattuna.