Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink Silja sai ensimmäisenä laivayhtiönä kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin

Tallink Silja on ensimmäinen laivayhtiö, joka on saanut Visit Finlandin kehittämän matkailuyrityksille ja -alueille kehitetyn Sustainable Travel Finland -merkin.

Merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on muun muassa edistää kestävää matkailua Suomessa, helpottaa matkailijoiden valintoja matkustuspäätöksiä tehtäessä sekä lisätä kestävän kehityksen mukaista yhteistyötä yritysten, kuntien sekä muiden toimijoiden välillä.

Merkin hakeminen on ollut mahdollista 1. kesäkuuta 2020 alkaen ja vajaat 50 suomalaista matkailuyritystä ja -aluetta on jo saanut merkin. Saadakseen merkin yrityksen on täytettävä 7-askeleisen kestävän matkailun kehittämispolun kriteerit.

Tallink Silja on ensimmäinen laivayhtiö, joka on saanut merkin.

– Meille oli selvää, että haluamme olla mukana Suomen kestävän matkailun kehityksessä. Olemme täyttäneet kehittämispolun eri kriteeristöt ja perehtyneet Sustainable Travel Finlandin ohjelman sisältöön. Kestävä ja vastuullinen matkailu on meille laivayhtiönä elinehto, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults sanoo yrityksen lehdistötiedotteessa.

Merkin saaneet matkailuyritykset ja -alueet ovat sitoutuneet työskentelemään kestävämmän matkailun puolesta.

– On todella vaikuttavaa, kuinka Tallink Silja pitää huolta toimintaympäristöstään, ja lista konkreettisista teoista vastuullisen matkailun eteen on kattava. Tallink Silja on malliesimerkki siitä, kuinka vastuullisuus voi olla toiminnan peruspilari, Visit Finlandin kestävän matkailun projektipäällikkö Liisa Kokkarinen toteaa.

Tallink Silja on muun muassa ollut WWF:n Itämerityön tukijana vuodesta 2001 asti, yritykselle on myönnetty ympäristöjärjestelmäsertifikaatti ISO 14001 ja se on mukana Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän yhteisessä ilmastokumppanit-yhteistyöverkostossa, jonka tavoitteena on ilmastopäästöjen vähentäminen.

Lisäksi Tallink Siljan laivoilla käytetään vähärikkistä polttoainetta, aluksilla syntyvä jäteöljy kierrätetään, laivojen jätevesiä ei koskaan pumpata mereen, kaikki jätteet kierrätetään laivoilla asianmukaisesti ja laivojen pohjamaaleina käytetään aina myrkyttömiä maaleja.

– Suomeen saapuville ulkomaisille asiakkaillemme vastuullinen matkailu on tulevaisuudessa tärkeämpää kuin koskaan. Olemme jo pitkään tehneet kovasti töitä eri osa-alueilla tuotteidemme vastuullisuuden kehittämiseksi. Haluamme olla Visit Finlandin mukana maailmalla markkinoimassa Suomea kestävänä matkakohteena, joka tarjoaa merkityksellisiä matkailuelämyksiä myös tulevaisuuden matkustajille, Tallink Siljan kansainvälisen myynnin johtaja Nina Tähtinen sanoo.

Tallink Siljan lisäksi Sustainable Travel Finland -merkin ovat saaneet muun muassa Helsingin satama, Messukeskus, Fazerin vierailukeskus, VR ja Suomenlinna.