Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink-konserni teki 23,9 miljoonaa euroa tappiota kolmannella vuosineljänneksellä

Tallink-konserni on julkaissut vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen tilintarkastamattoman tuloksensa, joka oli 23,9 miljoonaa euroa tappiolla. Yhtiö ei odota tekevänsä voittoa koko tilikaudella 2020. Viime vuonna samaan aikaan Tallink-konserni teki 54,6 miljoonaa euroa voittoa.

Kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja oli 5,7 miljoonaa euroa ja pysyi näin ollen positiivisena. Syynä tähän olivat Tallinkin nopeat toimet aloittaa uusia linjoja ja reittejä.

Konsernin kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto laski merkittävät 50 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja oli 143,7 miljoonaa euroa.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana yhtiön lipputuotot laskivat 58,6 prosenttia, laivamyynnit 50,6 prosenttia, rahtituotot 21,5 prosenttia ja hotellimajoitustuotot 73,2 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Tallink-konsernin toiminta suuntautui kolmannen vuosineljänneksen aikana yhtiön pitkän aikavälin kannattavuuden turvaamiseen, mukaan lukien yhtiön toimintojen uudelleenjärjestelyjen aloittaminen sekä 100 miljoonan euron käyttöpääomalainan ensimmäisen 40 miljoonan euron erän nostaminen KredExiltä ja ennakkomaksut uudelle pika-alus MyStarille. Konsernin kokonaisinvestoinnit kolmannella vuosineljänneksellä olivat 53,8 miljoonaa euroa.

– Tämän haastava vuoden kolmas neljännes on ollut varsinaista ylä- ja alamäkeä. Aloitimme vuosineljänneksen erittäin optimistisesti avaamalla uusia reittejä ja toteuttamalla suunnitelmia toivoen jonkinlaista elpymistä. Vuosineljännes kuitenkin päättyi samanlaiseen tilanteeseen, jossa olimme vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa. On hienoa, että tehtyjen matkojen määrä väheni kuitenkin vain 7 prosenttia verrattuna vuoden 2019 kolmannekseen, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yrityksen lehdistötiedotteessa.

Toimitusjohtajan mukaan konsernin toiminta jatkuu nyt paljon kevyempänä, keskittyneempänä ja tehostetumpana.

– Keskitymme nyt toteuttamaan keväälle ja kesälle 2021 tekemiämme suunnitelmia. Käytämme tämän vuoden viimeisten ja ensi vuoden ensimmäisten kuukausien aikana jokaisen mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa siellä, missä se vain on mahdollista. Olemme jo näinä haastavina aikoina osoittaneet, että olemme erittäin kekseliäitä, ketteriä ja nopeita. Tuomme markkinoille uusia tuotteita sekä palveluita ja maksimoimme mahdollisuudet turvataksemme yrityksemme tulevaisuuden, Paavo Nõgene lisää.