T24 | Tallinnan kaupunki investoi ensi vuonna 5,7 miljoonaa euroa eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan kehittämiseen

Tallinnan kaupunki on ilmoittanut investoivansa 5,7 miljoonaa euroa vuoden 2021 budjetistaan eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan kehittämiseen.

Tallinnan eläintarhalle on luvassa 3,7 miljoonan euron potti, josta suurin osa käytetään tiikerilaakson ja Kaakkois-Aasian sademetsiä esittelevän Pilvimetsä-näyttelyn rakentamiseen. Tallinnan kasvitieteellinen puutarha saa 2 miljoonaa euroa, joilla on tarkoitus uudistaa puutarhan ulkoalueita, parantaa pysäköintimahdollisuuksia ja rakentaa uusi päärakennus.

Tallinnan eläintarhan kauan odotetun uuden tiikerilaakson on tarkoitus valmistua ensi vuonna.

– Uusi tiikerilaakso valmistuu yhteistyössä virolaisten ja amerikkalaisten eläintarhojen suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Alueen suunnittelu aloitettiin jo viime vuonna ja rakennustyöt ovat nyt alkamassa. Eläintarhan vieraat voivat tutustua uuteen alueeseen ensi vuonna, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorf kertoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Tallinnan eläintarhan johtajan Tiit Maran mukaan uusi tiikerilaakso on ainutlaatuinen kokonaisuus koko Euroopassa.

– Uusi alue täyttää kaikki eläinten hyvinvointia koskevat vaatimukset. Uudessa laaksossa asuvat rakastetut Amurintiikerit ja heidän lisäkseen monet muut tiikereiden asuinalueille tyypilliset lajit, jotka ovat ekosysteemin avainlajeja. Tämä on ainutlaatuinen ratkaisu koko Euroopassa, Tiit Maran kertoo.

Tiikerilaakson kokonaisbudjetti on 2,7 miljoonaa euroa. Lisäksi eläintarhaan rakennetaan uusi Pilvimetsä-näyttelyalue, joka esittelee Kaakkois-Aasian sademetsiä.

– Tiedämme, että usein vierailu eläintarhassa riippuu suurelta osin sääolosuhteista. Uuden Pilvimetsä-näyttelyalueen tavoitteena on tuoda eläintarhaan lisää kävijöitä myös sesongin ulkopuolella ja kun sää ei ole parhaimmillaan, Kalle Klandorf lisää.

Pilvimetsä-näyttelyn kokonaiskustannukset ovat kaiken kaikkiaan 5,3 miljoonaa euroa, josta Tallinnan kaupungin osuus on 2,8 miljoonaa euroa ja ulkopuolisen rahoituksen osuus on lähes 2,5 miljoonaa euroa. Hanketta tulee myös Enterprise Estonia.

Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa jatketaan vuonna 2021 ulkonäyttelyn uudistamista ja rakennusten kunnostamista. Vuoden 2021 aikana kaupunki investoi uuteen vesijärjestelmään ja ulkonäyttelyn uudistamiseen yhteensä 625 000 euroa.

– Tarkoitus on luoda paremmat kasvuolosuhteet ulkokokoelmien kasveille uudistamalla vesijärjestelmä ja samalla parantamalla vierailijainfrastruktuuria, kasvitieteellisen puutarhan johtaja Urve Sinijärv kertoo.

Lisäksi kasvitieteellisen puutarhan hallintorakennus muutetaan vierailukeskukseksi ja myös vierailijoiden pysäköintimahdollisuuksia laajennetaan. Ensi vuoden suurin rakennustyö on uuden päärakennuksen rakentaminen. Sinne muuttavat puutarhan hallintoyksikkö, herbaario, kirjasto, tutkijoiden työtilat, laboratorio ja uudet kasvihuoneet. Rakennustöiden kustannukset ovat 1,4 miljoonaa euroa.

Tallinnan eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa vieraili vuonna 2019 lähes 460 000 ihmistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut