T24 | Tallink lisää lähtöjä Helsinki-Tallinna-reitille – Perusteena on Traficomin asettama liikennöintivelvoite

Tallink lisää viikonloppulähtöjä Helsinki-Tallinna-reitille lauantaista 28. marraskuuta alkaen. Liikennöinnin lisäämisen syynä on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tekemä päätös laivaliikenteen liikennöintivelvoitteen asettamisesta Helsingin ja Tallinnan välille.

Päätös vähentää meriliikenneyhteyksille koronatilanteesta aiheutuvaa haittaa ja Traficom arvioi liikennöintivelvoitteen tarvetta kahden viikon välein. Palveluvelvoite on asetettu Tallink Grupp AS:lle ja Viking Line Abp:lle.

Tallinkin Star-alus tekee 28. marraskuuta alkaen lauantaisin kolme lähtöä enemmän. Helsingistä Tallinnaan klo 7.30, Tallinnasta Helsinkiin klo 10.30 ja Helsingistä Tallinnaan klo 13.30. Tallinkin Megastar jatkaa liikennöintiä normaalin aikataulun mukaisesti.

– Olemme iloisia, että Traficom on tehnyt tämän myönteisen päätöksen. Se antaa meille mahdollisuuden lisätä lähtöjä tälle tärkeälle reitille ja varmistaa siten riittävä kapasiteetti tavaroiden kuljettamiseen Viron ja Suomen välillä, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Tallink-konserni pystyy myös Traficomin tuen avulla palauttamaan rahtikuljetusten hinnat lokakuuta edeltävälle tasolle.

Traficomin tarkoituksena on varmistaa ja edistää merikuljetusten riittävyyttä eli tässä tilanteessa turvata huoltovarmuuden ja teollisuuden kannalta tärkeä reitti sekä mahdollistaa Suomen ja Viron välinen työmatkaliikenne.

– Suomen ja Viron välinen laivaliikenne on tärkeää niin huoltovarmuuden, teollisuuden kuin välttämättömien liikkumistarpeidenkin näkökulmasta. Olemme katsoneet, että tämän varmistamiseksi liikennöintivelvoitteen asettaminen Tallinnan ja Helsingin välille on nyt välttämätöntä, Traficomin liikennejärjestelmäpalvelut-osaamisalueen ylijohtaja Jarkko Saarimäki toteaa tiedotteessa.

Traficomin päätös pohjautuu Eduskunnan kesäkuussa hyväksymään 24,7 miljoonan euron lisärahaan meriliikenteelle. Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan Traficom voi asettaa tietylle reitille velvoitteen liikennöidä ja maksaa liikennöinnistä korvausta.

Korvausta ei makseta liikennöinnin kiinteistä kustannuksia eikä sen määrästä makseta lainkaan voittoa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut