Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallink Silja vähentää Suomessa arviolta 100 työpaikkaa - Myös henkilöstön lomautukset jatkuvat

Lokakuussa alkaneet Tallink Silja Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Niiden seurauksena sekä matkustuksen radikaalin vähentymisen ja markkinamuutosten vuoksi yhtiö vähentää Suomessa arviolta 100 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

Yhteistoimintaneuvottelujen alkuperäinen tavoite oli vähentää noin 120 työpaikkaa, tehdä organisaatiorakenteen muutoksia sekä toteuttaa lisälomautuksia koronapandemian vaikutusten vuoksi.

– Tämä kriisi on niin syvä ja pitkäkestoinen, että meidän on valitettavasti radikaalisti sopeutettava liiketoimintaamme myös tulevaisuuden osalta. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen pitkiin aikoihin, vaikka elpyminen jossain kohtaa pääsisikin alkamaan. Joudumme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleenorganisoitumista, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Henkilökunnan vähentämisen lisäksi Tallink Silja uudelleenorganisoi tehtäviä, tehostaa toimintojaan, luopuu osasta toiminnoista ja keskittää niitä Tallink-konserniin. Vaikutuksia on nähtävissä muun muassa yksittäis- ja ryhmämyynnissä, rahtitoiminnoissa, matkamyymälöissä, terminaalitoiminnoissa, markkinoinnissa ja lisäksi kaikissa tukitoiminnoissa.

– Laivamatkustus on käytännössä pysähtynyt tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi. Valitettavasti myös sitoutuneet työntekijämme joutuvat nyt henkilökohtaisesti kohtaamaan koronapandemian taloudelliset vaikutukset. Olen erittäin pahoillani jokaisen työnsä menettävän Tallink Siljan työntekijän puolesta, Schults lisää.

Lue myös: Tallink Silja julkaisi uudet reitti- ja aikataulusuunnitelmat vuodelle 2021

Tallink Silja Oy:n yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olivat kaikki noin 370 työntekijää Suomen maatoiminnoissa. Lähes jokainen yhtiön työntekijä on ollut ja on edelleen lomautettuna.

Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.