T24: Tallinnan keskustorin uudistus on alkanut – Varsinaiset muutostyöt käynnistyvät vasta vuonna 2022

Thea Ekholm

Vuonna 1947 perustettu Tallinnan keskustori kokee lähivuosina mittavan uudistuksen, jonka taustalla on torin kesällä 2019 omistukseensa hankkinut Astri-konserni. Kiinteistökehitys- ja vuokraustoimintaan keskittyvä konserni omistaa myös Balti Jaam- ja Depoot-torit Tallinnassa.

Tällä hetkellä Astri-konserni odottaa vielä alueen lopullista suunnittelulupaa Tallinnan kaupungilta, mutta laajamittaisten uudistus- ja rakennustöiden pitäisi tämänhetkisten tietojen mukaan alkaa torilla vuonna 2022.

Sillä aikaa, kun keskustorin yksityiskohtaisia tulevaisuuden suunnitelmia vielä viimeistellään, on alueelle jo luvassa jotain uudistuksia.

Astri-konserni otti keskustorin toiminnan pyörittämisen haltuunsa marraskuussa. Tarkoitus on, että tori pysyy toiminnassa myös uudistustöiden ajan. Jo tämän vuoden aikana neuvostoajalta peräisin oleva ulkotori saa 250 metriä uusia myyntitiskejä. Lisäksi torialueen jätehuoltoa ja turvallisuutta on jo parannettu.

– Todennäköisesti uuden kauppahallin rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2022 ja rakennus on valmis vuonna 2024, Astri-konsernin markkinointipäällikkö Matthias Vutt sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Tulevaisuudessa Astri-konserni haluaa antaa keskustorin noin 20 000 neliön kokoiselle alueelle kokonaan uuden ja modernin ilmeen. Alueen suunnittelusta järjestettiin syksyllä 2019 arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti virolainen arkkitehtitoimisto KOKO. Sama toimisto on suunnitellut myös Balti Jaam -torin.

Voittanut suunnitelma koostuu aukiosta, puistosta, kauppahallista, sisä- ja ulkotorista, asuin- ja toimistorakennuksista sekä maanalaisesta pysäköintihallista.

Katso täältä , miltä Tallinnan Keskturg näyttää tulevaisuudessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut