T24 | Asiakaskato rusikoi Tallinnan suosituinta ravintola-aluetta - Moni suomalaisille tuttu ravintola on jo sulkenut ovensa Vanhassakaupungissa

Virolainen talouslehti Ärileht ennusti jo marraskuussa, että monet Tallinnan Vanhankaupungin tunnetut ravintolat joutuvat sammuttamaan valonsa ja sulkemaan ovensa tänä talvena.

Ennen joulutorin avaamista marraskuun lopulla Tallinnan Vanhakaupunki muistuttikin lähinnä aavekaupunkia, jonka kaduilla ei liikkunut ketään. Joulutori ja vanhankaupungin viikonloppuisin järjestettävät joulutapahtumat ovat onneksi tuoneet vähän vilinää kaduille.

Silti monet ravintolat ovat Tallinnan suosituimmalla ravintola-alueella henkitoreissaan koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten aiheuttaman asiakaskadon takia ja tunnelmat ovat synkät. Ärileht listasi artikkelissaan monta vanhassa kaupungissa sijaitsevaa ja suomalaismatkailijallekin tuttua ravintolaa, jotka ovat jo sulkeneet ovensa tai suunnittelevat tekevänsä niin lähiaikoina.

Esimerkiksi Raatihuoneen laidalla sijaitsevat ravintola Makrahv ja kahvila-ravintola Vana-Toomas sulkivat ovensa jo lokakuun alussa, eikä ole tarkkaa tietoa, milloin ne avautuvat uudestaan. Omistaja Ken Karjansen mukaan vielä ei ole varmuutta, avataanko ravintolat seuraavan kerran helmi- vai kesäkuussa.

Myös Tallinnan vanhimman, vuonna 1989 avatun, intialaisen ravintolan Maharajan taru taitaa olla lopussa, sillä ravintolan tiloja tarjotaan vuokralle kv.ee -sivustolla. Ravintola Peppersack sulki jo ovensa, kuten myös ravintola Leib. Sen toinen omistaja Kristjan Peäske on kuitenkin ilmoittanut ravintolan avautuvat uudella konseptilla ensi keväänä.

Viru-kadulla sijaitseva Arizona saloon -ravintola jatkaa toimintaansa lokakuussa aloittaneen uuden omistajan johdolla, mutta sen naapurissa sijaitseva hotelli- ja ravintola Cru sulki ovensa lokakuun lopulla.

Ravintola Olde Hansan toimitusjohtajan Tene Link kertoi Ärilehdelle, että liikevaihto on nyt vain 15 prosenttia viimevuotisesta. Ravintola aikoo sulkea ovensa väliaikaisesti tammikuussa, jotta voi sitten avata uudelleen keväämmällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut