T24 | Tässä ovat Viron vuoden 2020 parhaat luomutuotteet!

Marraskuun lopulla palkittiin taas vuotuiseen tapaan Viron luomualan parhaat toimijat. Vuoden 2020 luomutuottajan tittelin vei hunajayritys Ehe Mesi, joka on myös Viron suurin luomuhunajan tuottaja.

Vuoden 2020 paras luomutuote oli Eco Floran valmistama neitsytoliiviöljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit. Vuoden 2020 paras luomujuoma puolestaan oli saarenmaalaisen Öun Drinksin valmistama raparperikuusikuohuva.

Ehe Mesi -yrityksen Harro Rannametsälle voitto kilpailussa oli yllätys.

– Palkinto on suuri tunnustus koko tiimillemme ja kaikille virolaisille luomuhunajan tuottajille. Tämä kertoo siitä, että investointeja kannattaa tehdä ja tuotantoa kehittää, Harro Rannamets sanoi kilpailun tiedotteessa.

Yrityksen luomuhunajaa tuottavat 400 mehiläispesää sijaitsevat Pandiveren ylängöllä, Rakveren kaupungin eteläpuolella. Mehiläispesien määrällä mitattuna yritys on Viron suurin luomuhunajan tuottaja.

– Kaikki kolme Vuoden luomutuottaja -palkinnon finalistia ovat profiililtaan hyvin erilaisia. Ne erottuivat kuitenkin selkeästi muista kilpailijoista optimaalisen tuotantojärjestelmänsä ansiosta, joka perustuu paikallisiin olosuhteisiin ja kapasiteettiin, kilpailun järjestävän Viron luomuviljelysäätiön edustaja Airi Vetemaa totesi tiedotteessa.

Vuoden luomutuottaja -kilpailun muut finalistit olivat luomuviljaa Jõgevamaalla viljelevä Lalluka Oü ja luomujuustoa vuohen- ja lehmänmaidosta valmistava Kolotsi Talu Võrumaalta.

Tänä vuonna Viron parhaiden luomutuotteiden kilpailuun osallistui 23 yritystä ja 52 tuotetta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut