T24: Kuressaaren raatihuone vietti 350-vuotissyntymäpäiviään

Thea Ekholm

Saarenmaan pääkaupungin Kuressaaren raatihuone, joka on Tallinnan raatihuoneen jälkeen Viron toiseksi vanhin, vietti 350-vuotissyntympäiviään joulukuun toisella viikolla.

Raatihuonetta juhlittiin koko pitkän viikonlopun ajan muun muassa sen seinään heijastettavalla valoshow´lla, joka kertoi rakennuksen historiasta.

Aikanaan kreivin Magnus Gabriel De la Gardien aloitteesta rakennettu raatihuone valmistui vuonna 1670, seitsemäntoistavuotisen rakennusprojektin päätteeksi. Nykyarvioiden mukaan raatihuoneen seinät olisivat 350 vuotta vanhat ja rakennuksen ovilla olisi ikää noin 300 vuotta. Joka tapauksessa raatihuone on koko Kuressaaren viidenneksi vanhin rakennus.

Raatihuone oli aikanaan kaupungin hallintorakennus, mutta vuosisatojen aikana rakennuksessa on ollut muutakin toimintaa. Siellä on ollut pidätyssellejä ja se on toiminut jopa selviämisasemana. Nykyään raatihuoneen tiloissa sijaitsevat Saarenmaan kunnanvaltuusto, Raatihuoneen galleria ja Saarenmaan matkailuneuvonta.

Lue myös: Viisi vinkkiä Saarenmaalle!

Pohjoismaista barokkityyliä edustavan raatihuoneen toisessa kerroksessa sijaitsevan salin katossa on myös Viron suurin kattomaalaus. Pituutta sillä on 5,5 metriä ja leveyttä 7,8 metriä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut