T24: Virolainen kuljetussovellus Bolt keräsi sijoittajilta huikeat 150 miljoonaa euroa – Kyseessä oli yrityksen kaikkien aikojen suurin rahoituskierros

Vuonna 2021 Bolt aikoo laajentaa sähköpotkulautojensa vuokrauspalvelun 100 eurooppalaiskaupunkiin. Bolt

Thea Ekholm

Virolainen kuljetussovellus Bolt tiedotti keskiviikkona keränneensä uusimmalla, kaikkien aikojen suurimmalla rahoituskierroksellaan 150 miljoonaa euroa. Rahoitus kerättiin muun muassa sijoituspalveluyrityksiltä D1 Capital Partners ja Darsana Capital Partners.

Rahoituskierroksen tuotoilla Bolt aikoo kehittää palveluidensa turvallisuutta ja jatkaa kuljetussovelluksensa, ruoankuljetuspalvelunsa ja sähköpotkulautojen vuokrauspalvelun laajentamista uusille markkinoille Euroopassa ja Afrikassa.

Lue myös: Virolainen kuljetussovellus Bolt poistuu Suomen markkinoilta

Boltin perustajan ja toimitusjohtajan Markus Villingin mukaan yritys on viimeisen vuoden aikana lähes kaksinkertaistanut asiakasmääränsä ja laajentanut toimintaansa 50 kaupunkiin eri puolilla maailmaa.

– Taataksemme asiakkaille parhaan mahdollisen palvelun, aiomme lisätä Bolt-sovellukseen innovatiivisia ratkaisuja, kuten kuljettajan kasvojentunnistuksen ja tekoälypohjaisen matkanvalvonnan, joka auttaa välttämään vaarallisia tilanteita, Villing kertoo yrityksen tiedotteessa.

Boltin sovelluksessa on jo nyt käytössä useita turvaominaisuuksia, kuten aktiivisten matkatietojen jakaminen ja sovelluksen sisäinen SOS-painike riskialttiilla alueilla.

Bolt

Virolaisella kuljetussovellus Boltilla on yli 50 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää 200 kaupungissa 40 maassa ympäri maailmaa.

Vuonna 2021 yritys aikoo laajentaa sähköpotkulautojensa vuokrauspalvelun 100 eurooppalaiskaupunkiin ja tuoda kaduille 130 000 sähköpotkulautaa ja -pyörää.

Bolt Food, ruoan kotiinkuljetuspalvelu, puolestaan on saatavilla 33 kaupungissa 16 eri maassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut