T24: Helsingin kaupunginmuseo kerää suomalaisten muistoja Tallinnan matkoista - Talsinki/Hellinn–näyttely avautuu kesällä 2021

Kuvassa virolaisturistit odottavat laivaan pääsyä Helsingissä elokuussa 1975. Enn Kesa

Thea Ekholm

Helsingin kaupunginmuseo ja Tallinnan kaupunginmuseo keräävät parhaillaan aineistoa touko-kesäkuussa 2021 järjestettävään Talsinki/Hellinn–näyttelyyn. Museoita kiinnostaa, miten vuosikymmenten saatossa Tallinna on näyttäytynyt helsinkiläisten silmin, ja miltä puolestaan on näyttänyt Helsinki tallinnalaisten silmin.

Näyttelyn tarkoituksena on tarkastella kahden naapurikaupungin välistä suhdetta 1970- ja -80-luvuilta tähän päivään. Museot toivovat ihmisiltä tarinoita, muistoja ja sattumuksia sekä valokuvia tai jopa videoita ja esineitä, jotka kertovat kulkemisesta näiden kahden kaupungin välillä. Helsingin kaupunginmuseo on yhteydessä näyttelyyn valittujen aineistojen lähettäjiin.

Museot ovat kiinnostuneita kaikenlaisista asioista, jotka saavat ihmiset liikkumaan Helsingin ja Tallinnan välillä, kuten työnteosta, opiskelusta, ostosreissuista, kulttuurimatkoista, risteilymatkoista, laivaseminaareista ja parisuhteista.

Tarinoita ja muistoja voi lähettää Helsingin kaupunginmuseolle 31.1.2021 saakka ja tarinasi voit kertoa täällä.

Talsinki/Hellinn–näyttely toteutetaan Helsingin ja Tallinnan kaupunginmuseoiden yhteistyönä ja se avautuu molemmissa kaupungeissa touko-kesäkuussa 2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut