T24: Viro saa uuden hallituksen todennäköisesti jo ensi viikon tiistaina – Uusista ministereistä sovitaan viikonlopun aikana

Reformipuolueen puheenjohtaja Kaja Kallas sai hallitusneuvottelut maaliin ennen kahden viikon määräaikaa. Riigikogu / Erik Peinar

Thea Ekholm

Hallitusneuvottelut Virossa ovat loppusuoralla. Tänään perjantaina neuvotteluja käyvät Reformipuolue ja Keskustapuolue viimeistelevät jo sovittujen asioiden yksityiskohtia sekä sopivat ministeriöiden jaosta puolueiden kesken, kertoo Viron yleisradio.

Tämänhetkisten tietojen mukaan viikonlopun aikana puolueet sopivat myös ministerisalkkujen jaosta ja jos kaikki menee suunnitellusti, uusi hallitus aloittaa tehtävässään tiistaina 26. tammikuuta.

– Suunnitelma ministeriöiden jaosta on olemassa, mutta saa nähdä, pääsemmekö sopimukseen, Reformipuolueen puheenjohtaja Kaja Kallas sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Kallaksen mukaan ministeriöiden jako ja ministeripaikat vahvistetaan sunnuntaina, kun puolueneuvostot tapaavat ja hyväksyvät koalitiosopimuksen.

– Ensin meidän täytyy päättää, mikä puolue saa minkäkin ministeriön. Sen jälkeen on katsottava, kuka henkilö sopii näihin tehtäviin. Sitten on vielä juteltava heidän kanssaan ja tehtävä taustatarkistus, Kallas sanoi.

Viron yleisradion tietojen mukaan joitain muutoksia on uuden hallituksen myötä tulossa. Esimerkiksi väestöministerin tehtävä aiotaan lopettaa ja ulkomaankauppaministerin virka siirretään ulkoministeriön alaisuuteen. Lisäksi Sosiaaliministeriöön ollaan lisäämässä yksi virka.

Kaja Kallaksen aikaisemman lausunnon mukaan tavoitteena on, että uudessa hallituksessa Reformipuolueella ja Keskustapuolueella on sama määrä ministereitä. Kaja Kallaksesta tulee uuden hallituksen pääministeri.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut