T24: Tallinnan sataman matkustajaterminaalit yhdistävä kävelysilta valmistuu suunnitellusti elokuussa – Tältä se näyttää!

Tältä näyttää elokuussa valmistuva Tallinnan sataman matkustajaterminaalit yhdistävä uusi kävelysilta. Tallinnan satama

Thea Ekholm

Vaikka koronavirus on käytännössä tyhjentänyt Tallinnan matkustajasataman, rakennetaan siellä A- ja D-terminaalit yhdistävää kävelysiltaa. Sen pitäisi tämänhetkisten tietojen mukaan valmistua elokuussa, kertoo Viron yleisradio.

Alun perin sillan piti valmistua jo vuonna 2018, mutta sen rakennustyöt viivästyivät oikeusjutun takia. Tallinnan sataman infrastruktuuriosaston johtajan Peeter Nõgun mukaan rakennustöiden on sovittu valmistuvan elokuussa 2021, mutta rakentaja KMG Inseneriehituse AS toivoo sillan valmistuvan nopeammin.

Lue myös: Tallinnan sataman kävelysillan rakennustyöt ovat vihdoin käynnistyneet

Uusi kävelysilta on osa satama-alueen Masterplaan 2030 -suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on tehdä Tallinnan matkustajasatamasta käyttäjäystävällisempi ja houkuttelevampi.

New Balance -sillan on suunnitellut arkkitehtitoimisto Witteveen + BOS sekä arkkitehti Robert-Jan van der Veen Plein06-arkkitehtitoimistosta.

Kyseessä on avautuva silta, joka liukuu tarvittaessa sivuun mahdollistaen veneliikenteen A- ja D-terminaalin välissä sijaitsevaan Tallinnan vierasvenesatamaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut