T24: Tallinna hakee UNESCOn musiikkikaupungin titteliä

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunki on päättänyt hakea musiikkikaupungin titteliä UNESCOn luovien kaupunkien verkostossa. Tällä hetkellä musiikkikaupunkien verkostoon kuuluu 47 kaupunkia eri puolilla maailmaa ja 19 niistä sijaitsee Euroopassa.

UNESCOn luovien kaupunkien verkosto perustettiin vuonna 2004 ja sen tavoitteena on korostaa kulttuurin ja luovuuden merkitystä kaupunkien kestävässä kehityksessä. Verkostossa on tällä hetkellä mukana 246 kaupunkia, joista jokainen edustaa jotakin seitsemästä luovasta alasta: käsityö ja kansantaide, mediataide, elokuva, design, gastronomia, kirjallisuus ja musiikki.

Virosta luovien kaupunkien verkostoon kuuluu jo kaksi kaupunkia: kirjallisuuskaupunki Tartto ja käsityö- ja kansantaidekaupunki Viljandi. Suomesta luovien kaupunkien verkostoon kuuluvat designkaupunki Helsinki ja kirjallisuuskaupunki Kuhmo.

Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan Tallinna on koko Viron musiikkikulttuurin keskus, jossa järjestetään laulu- ja tanssijuhlat sekä suuria kansainvälisiä festivaaleja ja konsertteja.

– Historiamme ja perinteemme sekä laulujuhlat ja Tallinnan laululava ovat jo pelkästään riittävä motivaattori pyrkiä musiikkikaupungiksi. Mutta lisäksi luovat oppimisympäristöömme ja konserttisalimme edistävät monipuolista musiikkitoimintaa. Musiikki on Tallinnalle tärkeää kulttuurillisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti, Kõlvart sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Myös Tallinnan filharmonikkojen taiteellisen johtajan Tõnu Kaljusten mukaan Tallinnan ehdokkuus UNESCOn musiikkikaupungiksi on erittäin hyvä aloite, koska kaikenlainen kansainvälinen yhteistyö tuo kunnioitusta ja arvostusta muusikoille.

– Suurin osa Tallinnan kaupungin hienoista asioista on syntynyt yhdessä musiikin kanssa. Maailmassa on vain muutama harva kaupunki, jossa musiikilla on ollut niin suuri rooli vallankumouksessa. Ja missä muualla maailmassa voit nähdä ”laulujoen” eli 50 000 ihmisen kulkueen, joka matkaa kohti laululavaa, Kaljuste sanoo.

Jos koronavirus ei sotke aikatauluja, loppusyksystä selviää, saako Tallinna UNESCOn musiikkikaupungin tittelin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut