Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Ikean ensimmäinen tavaratalo Virossa avautuu jo syksyllä 2022

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea avaa ensimmäisen täysimittaisen tavaratalon Viroon suunniteltua nopeammin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Aikaisemman suunnitelman mukaan Viron ensimmäisen täysimittaisen Ikea-tavaratalon piti avautua Tallinnan naapurissa sijaitsevassa Raen kunnan Kurnan kylässä vasta vuonna 2023. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tavaratalo avautuu jo syksyllä 2022.

Kaksikerroksinen tavaratalo on kooltaan 30 000 neliömetriä ja siellä on myös ravintola ja ruokakauppa. Hankkeen budjetti on 23 miljoonaa euroa.

Tavaratalon rakennustöiden arvioidaan kestävän noin 16 kuukautta ja niistä vastaavat Nordecon ja Viljandi Real Estate. Rakennustyön on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian.

Ikea Baltian toimitusjohtajan Johannes R. Joannessonin mukaan rakennustöiden alkaminen on tärkeä virstanpylväs Ikean toiminnalle Virossa.

– Ikea tuli Viron markkinoille elokuussa 2019, kun Tallinnassa avattiin verkkokauppa ja noutopiste. Olemme erittäin tyytyväisiä onnistuneesta alusta, joka on ylittänyt odotuksemme.