T24: Sunnuntaina voit tutustua taidemuseo Kumun Egypti-näyttelyyn virtuaalikierroksella

Thea Ekholm

Tulevana viikonloppuna 20.-21. maaliskuuta olisi ollut normaalioloissa viimeinen mahdollisuus nähdä taidemuseo Kumun upea Egyptin taiteen suurnäyttely, joka toteutettiin yhteistyössä Helsingissä sijaitsevan Amos Rex -museon kanssa.

Koronapandemia muutti suunnitelmia, eikä monikaan ihminen ole onnistunut näkemään molempien museoiden näyttelyitä koronaviruksesta johtuvien tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi.

Taidemuseo Kumu on tällä hetkellä myös kiinni Virossa viime viikolla alkaneen koko maan kattavan sulkutilan vuoksi, joten perinteinen museokäynti ei ole mahdollisnen.

Jos kuitenkin haluat kurkistaa Kumuun ja nähdä, minkälainen oli Egyptin loisto – Niilinlaakson taide -näyttely, voit osallistua sunnuntaina 21.3. klo 19.00 järjestettävälle ilmaiselle virtuaalikierrokselle.

Lue myös: Taidemuseo Kumussa avautuu Viron ensimmäinen muinaisen Egyptin taidetta esittelevä näyttely

Näyttelyn kuraattori Jaanika Anderson tekee silloin viimeisen opastetun kierroksen, ennen kuin ainutlaatuiset esineet aloittavat matkansa takaisin kotiin, Italian Torinossa sijaitsevaan Egypti-museoon.

Opastus on viron kielellä, mutta upeita esineitä voi ihailla myös muuten vaan.

Virtuaalikierrosta voi seurata Kumun Facebook-sivulla tai Viron taidemuseon YouTube-kanavalla klo 19.00 alkaen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut