T24 | Koronarajoituksia vastustanut mielenosoitus sotki liikennettä lauantaina eri puolilla Tallinnaa

Eri puolilla maailmaa kokoonnuttiin viime lauantaina vastustamaan koronavirukseen liittyviä rajoituksia.

Mielenilmauksien taustalla oli Saksan Kasselin kaupungissa toimiva aktivistiryhmä, joka sai lähettämänsä lehdistötiedotteen mukaan tapahtumat aikaan verkostoitumalla eri maiden rokote- ja rajoitekriittisten ryhmien kanssa.

Myös Tallinnassa sadat autot osallistuivat rajoituksia vastustavaan mielenosoitukseen ja sotkivat liikennettä tukkimalla katuja eri puolilla kaupunkia. Lisäksi Viron lipuilla koristellut autot ajoivat ympäri kaupunkia ja soittivat äänekkäästi torvea.

Pahimmat ruuhkat olivat Lasnamäen halki kulkevalla Laagna-tiellä, jossa edes ambulanssit eivät päässeet kulkemaan. Lasnamäki on yksi koko Viron pahimmista koronatartunta-alueista, jossa viruksen ilmaantuvuusluku on ollut yli 3 000 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Mielenosoitus alkoi puolenpäivän aikaan Rocca al Maren kauppakeskuksen parkkipaikalta ja levisi sieltä iltapäivään mennessä myös Toompeanmäelle, josta mielenosoittajien autoletkan matka jatkui Tallinnan laululavalle.

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä poliisi oli jo sulkenut Piritan rantatieltä laululavan rannan puoleiselle pysäköintialueelle johtavat ajoreitit ja valvoi aluetta. Laululavan alueelle ehti kuitenkin kokoontua noin 100 ihmistä, jotka eivät käyttäneet maskia. Poliisi hajotti väkijoukon.

Mielenosoituksen järjestäjä ei ilmoittanut tapahtumasta etukäteen poliisille, mutta viranomaiset olivat tietoisia sosiaalisessa mediassa leviävästä tapahtumakutsusta ja osasivat varautua asiaan.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen mukaan rikosoikeudelliset oikeustoimet on aloitettu Tallinnan mielenosoituksen järjestänyttä miestä vastaa. Menettely aloitettiin julkisten kokoontumisten rajoitusten rikkomisesta.

Virolaisen Õhtuleht-lehden mukaan ruuhkat eivät onneksi aiheuttaneet ongelmia ambulansseille, joita on nyt Tallinnan ja Harjumaan pahan koronavirustilanteen takia erityisen paljon liikenteessä.

Samaan aikaan mielenosoituksen kanssa Viron pahimmilla korona-alueilla Tallinnan Lasnamäellä sekä Loksan ja Maardun kaupungeissa aloitettiin massarokotukset vanhuksille. Lasnamäellä puoleenpäivään mennessä jo yli 700 ihmistä oli saanut rokotteen.

Kaiken kaikkiaan koronarokotuksen on Virossa maanantaihin 22. maaliskuuta mennessä saanut 167 488 ihmistä, joista 57 023 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut