T24 | Korona-lockdown on saanut virolaiset muuttamaan takaisin maalle

Virossa 11. maaliskuuta alkaneet tiukemmat koronarajoitukset ovat saaneet virolaiset muuttamaan kaupungeista maaseudulle. Tämä käy ilmi puhelinoperaattori Telian äskettäin julkaisemasta liikkuvuusanalyysistä.

Telia vertaili analyysissaan ihmisten liikkumista maaliskuun ensimmäisellä viikolla sekä rajoitusten ensimmäisellä täydellä viikolla. Analyysin mukaan ihmisten liikkuminen suurempien kaupunkien ja naapurikuntien välillä väheni rajoitusten myötä merkittävästi.

Toisaalta taas liikenne eri maakuntien välillä on ollut nousussa eli ihmiset toimivat samalla tavalla kuin viimevuotisen poikkeustilan aikana, lähtevät maalle tai muuttavat kesämökille.

Esimerkiksi liikenne Harjumaan ja Pärnun maakunnan välillä kasvoi ensimmäisen täyden rajoitusviikon aikana 28 prosentilla ja Harjumaan ja Läänemaan maakunnan välillä jopa 39 prosenttia maaliskuun ensimmäiseen viikkoon verrattuna.

Lue myös: Virossa seurataan taas ihmisten liikkuvuutta mobiilidatan avulla – Tarkoituksena on selvittää toimivatko tiukemmat koronarajoitukset

Toisaalta taas liikenne Tallinnan ja sen naapurikuntien välillä on vähentynyt rajoitusten tultua voimaan. Esimerkiksi matkat Tallinnan ja Viimsin välillä ovat vähentyneet 23 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan matkat Tallinnaan vähenivät rajoitusten alettua 17 prosenttia, matkat Tarttoon vähenivät 9 prosenttia ja matkat Pärnuun 10 prosenttia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut