Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinkin ensimmäisen kvartaalin matkustajamäärät ovat karua luettavaa – Puolet konsernin laivoista seisoo satamissa

Tallink-konserni julkaisi tänään kuluvan vuoden ensimmäisen kvartaalin matkustaja- ja rahtimäärät, jotka laskivat odotetusti viime vuodesta. Rahtimäärät putosivat kuitenkin vähemmän kuin matkustajamäärät.

Tallink kuljetti kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 267 224 matkustajaa, mikä on 82,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä väheni 60,2 prosenttia ollen 75 815 ajoneuvoa.

Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä puolestaan väheni vain 14,5 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna ja oli 85 156 kappaletta.

Vilkkainta liikenne oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Helsinki-Tallinna-reitillä, jossa kulki 201 446 matkustajaa. Se on 76,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Viron ja Ruotsin välisessä liikenteessä matkustajamäärä tippui 93,1 prosenttia ja Latvian ja Ruotsin välillä Tallink ei vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikennöinyt ollenkaan.

– Tämä on ollut yksi vaikeimmista vuosineljänneksistä yrityksemme historiassa, koska kaikki toiminta on ollut rajoitettua johtuen jatkuvista matkustusrajoituksista. Kun vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä matkustajamäärät olivat edelleen lähes normaalit tammi- ja helmikuussa, niin tänä vuonna meillä ei ole ollut yhtään kuukautta ilman merkittäviä matkustusrajoituksia pahentuneen virustilanteen takia, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Tällä hetkellä vain puolet Tallinkin laivoista eli Star, Megastar, Sea Wind, Regal Star, Sailor, Baltic Princess ja Galaxy jatkavat liikennöintiä. Toinen puoli laivastosta seisoo satamissa ympäri Itämerta odottaen koronapandemian päättymistä.

Lue myös: Tallinkin koronavuoden tappiot olivat 108,3 miljoonaa euroa

– Työntekijämme ovat keskittyneet valmistautumaan tulevaan kauteen. Haluamme varmistaa, että voimme tänäkin kesänä toimia yhtä tehokkaasti ja ketterästi, mutta matkustusrajoituksia noudattaen, kuin viime kesänä. Seuraamme pandemiatilannetta tiiviisti ja tiedotamme päätöksistä mahdollisimman pian. Toivon, että kesän alussa matkustaminen olisi mahdollista edes jollain tasolla rokotustilanteesta ja mahdollisten rokotuspassien käyttöönotosta riippuen, Nõgene lisää.