T24: Virossa on nyt kuollut koronavirukseen yli 1 000 ihmistä

Thea Ekholm

Viron terveysviraston perjantaina 9. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana rekisteröity 16 uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemantapausta.

Tämä tarkoittaa sitä, että maaliskuun 2020 jälkeen Virossa on koronavirukseen menehtynyt yhteensä 1 006 ihmistä. Suomessa on samassa ajassa kuollut koronaan 868 ihmistä.

Perjantaina Virossa diagnosoitiin enää 677 uutta koronavirustartuntaa. Koko kuluneen viikon ajan uusien koronavirustartuntojen määrä on pysynyt päivittäin alle tuhannessa, mikä antaa toivoa siitä, että tartuntojen määrä olisi vihdoin lähtenyt laskuun.

Edelleen uusista tartunnoista valtaosa eli 403 kappaletta löydettiin Harjumaan maakunnan alueelta, missä Tallinnakin sijaitsee.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 866,2 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Perjantaiaamuna Virossa oli koronan takia sairaalahoidossa edelleen 608 potilasta. Koronarokotteen on saanut jo 248 237 ihmistä, joista 73 306 on saanut myös rokotteen toisen annoksen.

Torstain aikana Virossa annettiin yhteensä 12 919 rokotetta, mikä on uusi rokotusennätys yhden päivän aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut