Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa kuoli alkuvuonna 900 ihmistä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan

Vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä Virossa kuoli 900 ihmistä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Asiasta kertoi Viron tilastokeskus.

– Kuolemantapausten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna tammi-, helmi- ja maaliskuussa ja kasvun syynä on koronavirus. Tammi- ja helmikuussa on ollut samanlaisia määriä kuolemantapauksia myös viime vuosina, mutta maaliskuun määrä on ennätyksellisen korkea, Viron tilastokeskuksen analyytikko Koit Meres sanoo.

Virossa on maaliskuun 2020 jälkeen kuollut koronavirukseen yhteensä 1 120 ihmistä.

Alustavien tietojen mukaan Virossa kuoli kuluvan vuoden tammikuussa1 617, ihmistä, helmikuussa 1 464 ja maaliskuussa 1 819 ihmistä. Yhteensä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana on rekisteröity 4 954 kuolemantapausta.

Syntyvyys laski Virossa puolestaan eniten viime vuoteen verrattuna tammikuussa.

– Kuluvan vuoden helmikuussa syntyvyys lähti nousuun ja maaliskuussa rekisteröitiin 1 230 syntymää. Se on viime vuosien suurin syntymien määrä, Meres lisää.

Virossa syntyi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 3 170 lasta. Se on vain 15 lasta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.