T24: Virossa kuoli alkuvuonna 900 ihmistä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan

Essoten alueella todettiin viisi uutta koronatartuntaa keskiviikon jälkeen. -

Thea Ekholm

Vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä Virossa kuoli 900 ihmistä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Asiasta kertoi Viron tilastokeskus.

– Kuolemantapausten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna tammi-, helmi- ja maaliskuussa ja kasvun syynä on koronavirus. Tammi- ja helmikuussa on ollut samanlaisia määriä kuolemantapauksia myös viime vuosina, mutta maaliskuun määrä on ennätyksellisen korkea, Viron tilastokeskuksen analyytikko Koit Meres sanoo.

Virossa on maaliskuun 2020 jälkeen kuollut koronavirukseen yhteensä 1 120 ihmistä.

Alustavien tietojen mukaan Virossa kuoli kuluvan vuoden tammikuussa1 617, ihmistä, helmikuussa 1 464 ja maaliskuussa 1 819 ihmistä. Yhteensä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana on rekisteröity 4 954 kuolemantapausta.

Syntyvyys laski Virossa puolestaan eniten viime vuoteen verrattuna tammikuussa.

– Kuluvan vuoden helmikuussa syntyvyys lähti nousuun ja maaliskuussa rekisteröitiin 1 230 syntymää. Se on viime vuosien suurin syntymien määrä, Meres lisää.

Virossa syntyi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 3 170 lasta. Se on vain 15 lasta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut