T24 | Boltin sähköpotkulautoja voi nyt vuokrata myös Viljadissa ja Rakveressä

Virolainen kuljetussovellus Bolt on käynnistänyt sähköpotkulautojen vuokrauspalvelun Rakveressä ja Viljandissa. Palvelu avautuu lähiaikoina myös muutamassa muussa virolaiskaupungissa. Yhteensä Boltin sähköpotkulautoja voi nyt vuokrata yhdeksässä eri kaupungissa Virossa.

Boltin sähköpotkulautayksikön tiedottajan Aleksandr Lilišentsevin mukaan yhtiö on tehnyt tiivistä yhteistyötä molempien kaupunkien viranomaisten kanssa, jotta sähköpotkulaudat voidaan tuoda kaupunkien kaduille ennen kesän alkua.

– Olemme iloisia siitä, että myös Viljandin ja Rakveren asukkailla on nyt mahdollisuus ajaa taloudellisilla potkulaudoilla, Lilišentsev sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Viljandin ja Rakveren lisäksi Bolt on käynnistämässä sähköpotkulautojen vuokrausta myös Kohtla-Järvellä, Narvassa, Haapsalussa ja Jõhvissä.

Ensimmäiset Boltin sähköpotkulaudat ilmestyivät Tallinnan katukuvaan kesällä 2019. Sen jälkeen palvelu laajeni nopeasti Tarttoon ja Pärnuun.

Sähköpotkulaudat ilmestyvät yleensä kaupunkien katukuvaan keväällä ja syksyn tullen ne laitetaan talviteloille, sillä Viron talviset sääolosuhteet tekevät niiden ajamisesta epäkäytännöllistä.

Lue myös: Bolt testaa uutta autonvuokrauspalvelua Virossa

Aleksandr Lilišentsev muistuttaa, että sähköpotkulautoja voivat Virossa vuokrata vain 16-vuotta täyttäneet henkilöt ja kypärän käyttöä suositellaan. Lisäksi potkulaudan kyydissä saa kulkea vain yksi henkilö.

Sähköpotkulautojen maksiminopeus on Virossa 25 kilometriä tunnissa, mutta joillain alueilla, kuten Tallinnan Vanhassakaupungissa, nopeusrajoitus on alhaisempi.

Sähköpotkulautojen käyttöä koskevaa lainsäädäntöä on Virossa kiristetty viime kuukausina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut