T24 | Virossa on kuollut koronavirukseen jo 1 229 ihmistä

Viron terveysviraston julkaisemien tietojen mukaan maassa on tiistaina 18. toukokuuta diagnosoitu 295 uutta koronavirustartuntaa ja rekisteröity kuusi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Virossa on tähän mennessä kuollut koronavirukseen yhteensä 1 229 ihmistä.

Eniten uusia tartuntoja, 117 kappaletta, löydettiin Harjumaan maakunnan alueelta ja niistä 93 diagnosoitiin Tallinnassa.

Sairaalahoidossa oli tiistaiaamuna 212 ihmistä eli 20 ihmistä vähemmän kuin maanantaina. Tehohoitoa heistä tarvitsi 32 ihmistä. Sairaalahoidossa olevien potilaiden keski-ikä on 67 vuotta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Virossa 304,5 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Virossa on tähän mennessä rokotettu 407 206 ihmistä, joista 180 703 on saanut myös toisen rokoteannoksen. Kaikista aikuisista 37 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Maanantaista 17. toukokuuta alkaen Virossa kaikki yli 16-vuotiaat ovat voineet varata ajan koronarokotukseen. Varsinaiset rokotukset alkavat kesäkuun alussa. Viranomaisten mukaan kaikki ihmiset saavat ensimmäisen rokoteannoksensa Virossa viimeistään touko-kesäkuun aikana.

Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiik kertoi Viron yleisradion haastattelussa, että maassa on AstraZeneca-rokotteen ylijäämää. Päätös sen käytöstä, kuten lahjoittamisesta muille maille tehdään EU:n yhteisellä päätöksellä.

Tällä hetkellä AstraZeneca-rokotetta suositellaan annettavaksi yli 50-vuotiaille, joista jo 60 prosenttia on Virossa rokotettu.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut