Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Valokuvataiteen ystävät saivat uuden näyttelytilan Tallinnaan – Jaani seegi -galleria toimii Tallinnan valokuvamuseon alaisuudessa

Useita vuosia tyhjillään Tallinna Swissotellin naapurissa seissyt Jaani seegi -galleria on nyt avannut ovensa ja toimii jatkossa Tallinnan valokuvamuseon näyttelypaviljonkina.

Vuonna 2004 valmistunut ainutlaatuinen näyttelytila on rakennettu keskiaikaisen Pyhän Johanneksen sairaalan raunioille, jossa hoidettiin aikanaan spitaalisia. Sairaalarakennus on yksi Tallinnan vanhimpia ja sen rauniot ovat osa näyttelytilaa.

Jatkossa rauniopaviljongissa järjestetään nykytaiteen näyttelyitä ja esitellään Viron valokuvaperinnettä. Ensimmäiseksi galleriassa avautui Isolation Dialogues -näyttely, joka esittelee koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilaa 130 virolaisen valokuvaajan dokumentoimana. Samalla näyttely aloittaa Tallinnan valokuvamuseon uuden teemavuoden, joka on omistettu dokumenttivalokuvaukselle.

– Näyttelyn tavoitteena oli kaapata epätavallisen ajan kokemukset ja kuvata poikkeustilan aikana syntyneet tunteet ja ajatukset mahdollisimman aidosti, näyttelyn ideoineet Annika Haas ja Johanna Rannula kertovat.

Isolation Dialogues -näyttelyn valokuvista on myös julkaistu kirja, jonka on suunnitellut Tuumik Studion M arje Eelma.

Näyttely on avoinna Jaani seegi -galleriassa lokakuun puoliväliin saakka.