T24 | Virossa palkat lähtivät uudelleen kasvuun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Koronapandemian tasaava vaikutus palkkojen nousuun Virossa vaikuttaa jääneen lyhytaikaiseksi, sillä vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä keskimääräinen kuukausipalkka kasvoi Virossa taas lähes viidellä prosentilla.

Viron tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen kuukausipalkka oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Virossa 1 473 euroa, mikä on lähes viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Keskimääräiset kuukausipalkat ovat Virossa nousseet jatkuvasti viimeisen viiden vuoden ajan, mutta viime vuonna palkkojen nousu oli hitaampaa, Viron tilastokeskuksen analyytikko Argo Tarkiainen sanoo.

Korkeimmat keskimääräiset kuukausipalkat olivat alkuvuonna Harjumaan maakunnassa (1 623 e) ja Tarton maakunnassa (1 438 e). Alhaisimmat palkat olivat puolestaan Võrumaan maakunnassa (1 118 e) ja Põlvan maakunnassa (1 133 e).

Lue myös: Koronakriisistä huolimatta keskipalkka nousi Virossa vuonna 2020

Palkat kasvoivat edellisvuodesta eniten Hiidenmaalla ja Pärnun maakunnassa ja vähiten Võrumaan ja Põlvamaan maakuntien alueella.

Korkeimpia keskimääräisiä kuukausipalkkoja maksetaan Virossa informaatio- ja viestintäalalla (2 629 e), rahoitus- ja vakuutusalalla (2 582 e) sekä energia-alalla (2 295 e). Alahaisimman keskimääräiset kuukausipalkat ovat taas majoitus- ja ravintola-alalla (847 e), kiinteistöhuollossa (1 119 e) sekä taide- ja viihdealalla (1 165 e).

– Alkuvuonna palkat laskivat vain majoitus- ja ravintola-alalla sekä energia-alalla. Eniten palkat nousivat samaan aikaan terveydenhuollossa ja sosiaalialalla, Tarkiainen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut