Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnan keskustorin uudistustyöt ovat alkaneet – Torille avautui uusi katuruoka-alue

Vuonna 1947 perustettu Tallinnan keskustori kokee lähivuosina mittavan uudistuksen, jonka taustalla on torin kesällä 2019 omistukseensa hankkinut Astri-konserni. Kiinteistökehitys- ja vuokraustoimintaan keskittyvä konserni omistaa myös Balti Jaam- ja Depoot-torit Tallinnassa.

Torin laajamittaisten uudistus- ja rakennustöiden pitäisi tämänhetkisten tietojen mukaan alkaa vuonna 2022 ja esimerkiksi uuden kauppahallin pitäisi valmistua vuoteen 2024 mennessä.

Jo nyt tori on saanut pienen kasvojen kohotuksen, kun ulkomyyntialueen ympäriltä on purettu seinät pois ja alueelle on rakennettu lisää myyntitiskejä. Myös torialueen jätehuoltoa ja turvallisuutta on parannettu. Lisäksi torin kupeeseen on avattu oma pysäköintialue, jossa torin asiakkaat saavat pysäköidä tunnin ajan maksutta.

Toukokuun puolella keskustorille avattiin uusi katuruoka-alue Turgutus, jossa saman katon alta löytyvät Han Köök, Burger Kitchen, Kebaboom ja Samsa Family Bakers -ravintolat. Kesäkuussa tiloissa avaa myös Kaja Pizza Köök

– Yhdessä nämä ravintolat muodostavat monipuolisen kokonaisuuden, josta jokainen löytää mieleistänsä syötävää, Keskturgin johtaja Rain Pärn sanoi Pealinn-lehden haastattelussa.

Uuden katuruoka-alueen tavoitteena on houkutella torille nuoria ja lähialueiden toimistojen työntekijöitä syömään. Alue on avoinna päivittäin klo 11–19 ja siellä on 80 asiakaspaikkaa.